Bukas ir bukesnis: Šolcas ir Makronas turi planą kaip pasiekti  taiką Okrainoje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-03-07 02:10:00, skaitė 441, komentavo 8

Bukas ir bukesnis: Šolcas ir Makronas turi planą kaip pasiekti  taiką Okrainoje

Pas Šolcą ir Makroną yra planas kaip pasiekti taikos Okrainoje, tačiau Putinas negali nustoti juoktis, kiek tai yra kvaila. Ir kodėl Rusija turėtų išeiti dabar, kada Europa ir taip jau yra užkampyje?

Holivudui atsirado naujas dvigubas aktas, kuris galėtų būti komedijos „Bukas ir bukesnis“ tęsinys, kuriame vaidina Džimas Keris ir Džefas Danielsas. Emanuelis Makronas ir Olafas Šolcas pilnai galėtų atlikti šiuos vaidmenis, atsižvelgiant į jų stulbinamą kvailumą, pastarojo meto bandydamu manipuliuoti klounu Zelia, kuris neseniai per tiesioginę spaudos konferenciją Londone sumušė savo paties rekordus dėl prisiuostymo ar prisielietimo prie savo nosies.

Zelia visada buvo ir yra tas akmuo ant kurio užsiraunama, kada reikalas prieina iki taikių derybų pradžios.. Ir pastaruoju metu niekas ypatingai nepasikeitė, išskyrus tai, kad Baidenas pradeda panikuoti Fašingtone, nes tampa aišku, kad nepadorus pinigų srautas, kuris anksčiau buvo įpilamas į Okrainą, 2023 metais sulėtės, pagrinde dėl to, kad respublikonai Kongrese kontroliuoja Atstovų rūmus ir prasideda priešrinkiminė pasiutpolkė.

Baidenas ir jo artimiausia aplinka perspėjo klouną Zelia, kad laikas bėga ir, kad šitas paskutinis grynųjų pinigų pažiravimas turėtų duoti realius rezultatus. Jie mano, kad jei jis galės pasiekti didelių sėkmių mūšio lauke, tai bus gera paspirtimi  vėlesnėms deryboms. Košmariškas scenarijus Baidenui slypi tame, kad  rinkimai Pindostane eina dėl vieno klausimo – Okrainos – ir kad tai atstatys valdžioje D. Trampą arba N. Heilį.

Tačiau tai labiau košmaras Makronui ir Šolcui, kurių neteisingas elgesys su klounu Zelia kelia juoką. Neseniai šie du balvonai kalbėjosi su Zelia ir įtikinėjo jį pradėti taikos derybas su Putinu. Jo atsakymas, kaip praneša socialiniai tinklai, buvo toks: „Maskvoje nėra su kuo ir su kuo derėtis...“.

Suerzintas tokio nepaklusnaus požiūrio, išlepintas snarglius gavo stimulą, kuris, jeigu jį analizuoti aiškioje šviesoje, leidžia analitikams ir stebėtojams suprasti tai, kaip vakaroidams iš viso pavyko pakliūti į šį įniršusių skorpionų maišą, kur vakaroidinės sankcijos iš tikrųjų baudžia JevroSojūzo piliečius labiau nei rusus.

Šolcas ir Makronas pasiūlė klounui Zeliai tiekti dar daugiau ginkluotės, o taip pat su kaltės jausmu pasiūlė jam narystę NATO, jei jis pradės taikos derybas su Putinu. Taip, jūs perskaitėte teisingai. Atsižvelgiant į absoliučią šio pasiūlymo pagrindimo beprotybę, kyla klausimas, ar šitie du klounai jau užsikrėtė Okrainos lyderio įpročiais poilsiauti su kolumbietišku "Panadol Extra" miltelių pavidalu.

Kokius tai narkotikus vartoja Šolcas ir Makronas, jei jie mano, kad šitie stimulai padės susitarti su Putinu dėl taikos? Tai panašu į tai, kas ateiti į kaimyno namus ir pasiskųsti dėl triukšmo, kurį jis kelia dubasindamas savo žmoną ir pasiūlyti jam savo beisbolo lazdą kaip stimulą liautis.

O atsižvelgiant į dabartinę Putino poziciją, prireiks stebuklo, kad susitarti su klaunu Zelia naudojant tokius „stimulus“ arba be jų. Kas liečia Okrainą, tai net jei rusai ir sutiktu su vakaroidų optimizmu, yra galimybė padaryti nedidelę įtaką mūšio lauke, galbūt vasaros pabaigoje, jei atvyks žadėti 100 tankų. Tačiau tai yra labai optimistiškas požiūris, turint omenyje tai, kad net tankų įgulos bus naujokai, o 2000 kilometrų „siena“ tarp Rusijos ir Okrainos pajėgų yra per daug didelė, kad šie tankai galėtų padaryti realų poveikį.

Tiesa tame, kad tankai bus naudojami tik gynybiniais tikslais. Ir tai jei tik jie atvyks, nes kai kurie analitikai labai skeptiškai vertina tai, kad Baidenas atsiųs  30 ar panašiai tankų M1 Abrams. Daugelis mano, kad tai dar vienas melas iš Pindostano prezidento, kuris žino, kad ši naujausia karinės pagalbos partija, greičiausiai, bus paskutinė, kuri bus išsiųsta.

Turint tai omenyje, V. Putino generolai neabejotinai pasinaudos atsivėrusia galimybe ir pradės pavasarinį puolimą su naujais tankais, kurie nuvažiuos nuo gamybos linijų. Pagrindinis faktas apie tankus: vakaroidams jų trūksta ir ilgas pristatymo laikotarpis. Rusijai - ne. Ir dabar, kada Kinija ir Iranas tiekia karinę techniką, kad papildytų Putino arsenalą, nenuostabu, kodėl tiek Pindostane, tiek JevroSojūze tvyro tam tikra panika.

Makronas ir Šaolcas laukia kada ant žemyno kris pirmoji korta,  kuri beveik neabejotinai bus buvusi Didžioji Britanija, kada dabartiniam ministrui-pirmininkui Riši Sunakui teks sumažinti savo šalies išlaidas Okrainai iki kitos žiemos atėjimo JK – maždaug šių metų lapkričio mėnesio.

Maždaug tuo pačiu metu vakarų lyderiai stengsis paaiškinti rinkėjams, kaip varguoliai gaus dar labiau per sprandą, kadangi tankų planas žlugo, kada Rusija pademonstruos savo robotizuotus mini-tankus „tankų naikintuvus“, kurie jau atvyksta į Donbasą.

Liūdna gyvenimo realybė yra tame, kad tarptautiniam ginklų verslui reikalingi karai, kad paspartintų naujos produkcijos pardavimus. Rusija pasiryžusi nurauti "didįjį prizą" naujų užsakymų sąskaita šiems nepilotuojamiems tankams, kada jie iškovos savo pirmąsias pergales Okrainoje. Tai bus dar vienas "k-​ching!" momentas, kai мakarų sankcijų garsas užpildys rusų kišenes. Vėlgi.

O kaip su tankais Leopard II ir "Čelendžer"? Kas juos pirks po šios piar-katastrofos? Vakaruose bus prarasta dar daugiau pinigų ir darbo vietų.

„Bukas bukesnis“ prašosi trečios versijos.