Rinkimai parodė: dauguma Lietuvos žmonių yra išsigandę savo šešėlio, nusivylę, niekuo nebetikintys

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://www.facebook.com/algim... 2023-03-07 14:00:00, skaitė 582, komentavo 16

Rinkimai parodė: dauguma Lietuvos žmonių yra išsigandę savo šešėlio, nusivylę, niekuo nebetikintys

Rezultatai:

Dabar visi giriasi laimėję. Kuo daugiau pralaimėjo - tuo labiau giriasi, kad laimėjo. Tai pasakykim tiesiai ir be pagyrų, mums dar nėra ką prarasti.

Kaune kartu su kitais prisidėjome prie konservų nesugrįžimo, kad totalinės konservatnikų propagandos V.Matijošaičio komitetui atimti balsai jiems ir neatitektų. Čia įgyta praktinė patirtis, vykdant nedėkingą, patį sunkiausią darbą - sutelkti nevieningą, susipriešinusią opoziciją - neįkainojama.

Savo vardu į rinkimus nėjome, tik prisidėjome ir padėjome vertybiškai artimoms partijoms, siekdami to, kad valstybės griovėjai savivaldoje jokios įtakos neturėtų. Lietuvos šeimų sąjūdis iš 57 savo kandidatų gavo 4 vietas savivaldybių tarybose.

Tai normalūs, realiai buvę įmanomais rezultatai. Džiaugiuosi rinkimais dėl savo gimtųjų Biržų, kur konservatoriai sužlugo, dėl kai kurių kitų miestų ir rajonų. Bet ar kas Lietuvoje pasikeitė iš esmės? Kokie visos Lietuvos rezultatai?

Praktiškai jokių. Tą supratau rinkimų vakarą, tik uždarius apylinkes, kai pamatėm, jog Į balsavimą atėjo vėl 48-49 procentai. Kaip ir 2019 metais. Tie patys, kurių dauguma yra savo "tradicinių" partijų fanai.

Ir tie patys antisistemininkai, nuostabūs ir nepailstantys žmonės, kuriuos visus praktiškai jau pažįstu asmeniškai.Tai ir nubalsavo taip pat. O vieną kitą procentėlį vieniems nubyrėjusių balsų susirinko kiti iš tų pačių atėjusiųjų.

Tai ko čia stebitės ir aimanuojat? Tylinčioji dauguma nesujudėjo ir neatėjo, paliko savo ateitį spręsti kitiems - liberalkonservatnikų fanatikams. Ačiū jums, mano dideli feisbukuomenės draugai "influenceriai" ir gudrašikniai sofos filosofai.

Šitiek laiko varėt propagandą neiti ir nebalsuoti. Nes "nieko nepakeisi", "dalyvausi sistemoje" ir kt. bukas tinginių nesąmones. Dabar sugalvosit dar ką nors iš prisiskaitytų ar prisiklausytų išminčių ir vėl eisit susirinkti kasdieninių "laikų" ir jais gėrėsitės?

Viskas iš tikrųjų žiauriai paprasta. Jums atsistoję audringai ploja konservatnikai, nes įvykdėt visus jų pageidavimus. Pavardėm nevardinsiu, bet žinot puikiai, apie ką konkrečiai kalbu.

Dar turit laiko pakeisti plokštelę, jei sugebat bent kartą suvokti savo klaidas. Nors jau pradedu tuo abejot. O gal įsivaizduojat, kad šią imitacinės demokratijos sistemą galima pakeisti masinėmis manifestacijomis, kurių nebus?

Kada iš žmonių masiškai kasdien tyčiojasi, o jie tyli? Ar įsivaizduojat kokius nors maidanus, kada dauguma net bijo palaikinti valdžią kritikuojančius įrašus, kad skyriaus viršininkas ar kaimynas nepamatytų?

Kokie bebūtų klastojimai, bet rinkimai yra vienintelė visuotinė, visuomenės tikrąją būseną atspindinti apklausa. Ir ji parodė tą tikrąją būseną: dauguma Lietuvos žmonių yra baili, išsigandusi savo šešėlio, nusivylusi, niekuo nebetikinti.

Ir iš tos daugumos daugeliui ta Lietuva iš viso yra giliai px. Arba verta tik pažiūrėjimo su spragėsių maišeliu prie zombių dėžės, kas nugalės. Kaip Koliziejuje žiūrėdavo, kol atėjo barbarai.

Mes nenusipelnėme gyventi nei geriau, nei blogiau, kaip sakė vienas iš politinių numirėlių. Mes nusipelnėme to, kas yra. Tai kelis dešimtmečius nuosekliai vykdyto, kenkėjiško valstybės privatizatorių darbo rezultatas.

Ir ne kažkas kažką ne taip padarė ar nepadarė, tai mes esam tokie. Visuomenė yra tokia, kokia yra. Valstybė yra tokia, kokią dar kartą pamatėme. Ir dėl to toks ir rezultatas.

Ar galime dar tą pakeisti? Aišku, kad galime. Bet nėra jokių kitų būdų ką nors pakeisti, kaip tiesiog imti ir keisti. Ir pradėti reikia nuo savęs, nes kitų ir kitokių mūsų čia nėra ir nebus. Dar turim šansą, bet laiko jau nebedaug.