L. Jakas: R. Šimašiaus patarėjas K. Žukauskas grasina susidorojimu ir siūlo užsidaryti neįtinkančiam portalui

Autorius: Laimonas Jakas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-03-07 21:18:00, skaitė 431, komentavo 6

L. Jakas: R. Šimašiaus patarėjas K. Žukauskas grasina susidorojimu ir siūlo užsidaryti neįtinkančiam portalui

2019 kovo 5 dieną minfo.lt portale publikuotas redakcijai atsiųstas straipsnis Laimonas Jakas: Vilniaus mero R. Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas gėjus, o ne šeimos žmogus? Tos pačios 2019 kovo 5 dienos vakare sulaukiau skambučio iš tekste minimo Vilniaus mero patarėjo Karolio Žukausko, prisistačiusio „gėjuku“ (toliau – Karolis Žukauskas). Pokalbis buvo įrašomas (turinys žemiau).

Karolis Žukauskas, reaguodamas į publikuotą nuomonę ir klausimą, susisiekė su manimi telefonu ir iškoneveikė, grasino uždarysiantis VšĮ Karių teisių gynimo centrą, susidorosiantis su manimi asmeniškai ir mano verslu. Galiausiai patarėjas Karolis Žukauskas apkaltino mane sukčiavimu, reketu ir paaiškino, kad de**lai ir id**tai nei balsavo nei balsuos už Remigijų Šimašių. Lygiai taip pat mero patarėjas K. Žukauskas mano žiniomis susiekė su minfo.lt redakcija (faktas patvirtinamas - red. pastaba) ir pagrasinto uždarysiantis dar ir žinių portalą. Patarėjas pokalbio metu keikėsi, grasino susidorojimu panaudojant žiniasklaidos priemones.

Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje meras R. Šimašius pabrėžia, kad Vilnius per amžius buvo ir yra orus laisvų piliečių bendrabūvį telkiantis miestas, kuriame tobulai dera didinga istorija, įstabi gamta ir veržli kūryba. Merotikslas – toliau kurti šį laisvės bei kūrybos dvasios sklidiną Miestą, kad Vilnius taptų gėrio bei įkvėpimo šaltiniu vilniečiams, Lietuvai ir visai Europai. Ar tikrai meras siekia tokio tikslo, kada jo tiesioginis patarėjas neša blogį, antikultūrą, keiksmus ir grasinimus? Kaip gerb. meras Remigijus Šimašius ketina siekti tokio Vilniaus dar 4 metus, jeigu jo komanda turi kitokią viziją: mes esame dievai, o visi kiti, kas prieš, yra de**lai ir idi**ai, pats meras neturi gebėjimo atsirinkti padorių patarėjų.

Portalas, mano žiniomis, nusiuntė klausimus merui Remigijui Šimašiui, kuris iki šiol nepateikė atsakymo į klausimus apie jo patarėjo nešamą blogį, antikultūrą, patyčias ir grasinimus. Prašau gerb. mero Remigijaus Šimašiaus viešai pakomentuoti savo patarėjo elgesį ir atsakyti į žemiau pateikiamus klausimus:

  1. Ar Jūs pritariate Jūsų patarėjo Karolio Žukausko elgesiui? (Reagavimas į jam nepatikusią publikaciją, kurioje buvo tik paminėti faktai ir užduoti klausimai, nieko neteigiant primygtinai,  vadinant pašnekovus necenzūriniais žodžiais).
  2. Ar pritariate Karolio Žukausko nurodomai aplinkybei, kad už Remigijų Šimašių nebalsuoja deb**ai ir idi**ai?
  3. Ar toks Jūsų patarėjo Karolio Žukausko elgesys yra Jums priimtinas ir tinkamas, kai grasinimais jis siekia užčiaupti žiniasklaidos priemonę ir asmenį, pateikusį jam paprastą aktualų klausimą?
  4. Ar po tokio elgesio Jūs vis dar manote, kad Jūsų patarėjas Karolis Žukauskas geba ir gali eiti Jūsų patarėjo pareigas ir adekvačiai reaguoti į visuomenei kylančius klausimus, turint omenyje jo elgesį kalbant telefonu su pašnekovu ir Vilniaus miesto rinkėju?
  5. Kaip Jūs vertinate Jūsų patarėjo Karolio Žukausko elgesį, kada jis keiksmažodžiais užsipuldinėjo telefonu pašnekovus bei grasino uždaryti žiniasklaidos priemonę www.minfo.lt bei nevyriausybinę organizaciją VšĮ Karių teisių gynimo centrą?
  6. Ar atitinka Jūsų vadovaujamos Vilniaus miesto savivaldybės principus Jūsų patarėjo Karolio Žukausko prisistatymas Dievu pašnekovui Laimonui Jakui, reiškiami grasinimai susidoroti per žiniasklaidą su pašnekovu, jo vadovaujama įstaiga, verslu, bandymas daryti poveikį jo žodžio laisvei bei panaudoti kitas žiniasklaidos priemones sudoroti pašnekovą, jeigu jis, kaip įvardijo K. Žukauskas, neužsičiaups? (turime ir viešinsime pokalbio garso įrašą)
  7. Kokių veiksmų imsitės dėl patarėjo Karolio Žukausko elgesio artimiausiu metu, t.y. ką konkrečiai darysite ir ar Jūs po tokio, jo daug sau leidžiančio, elgesio vis dar pasitikite patarėju K. Žukausku bei jo gebėjimais eiti Jūsų asmeninio patarėjo pareigas?
  8. Pagal kokius kriterijus ir kieno rekomendacija ponas Karolis Žukauskas tapo Jūsų patarėju?

Siūlau susipažinti su pokalbio turiniu ir įvertinti R. Šimašiaus patarėjo bendravimo kultūrą:

Laimonas Jakas (toliau LJ): Alio.

Karolis Žukauskas (toliau KŽ): Tai klausyk, idiote, tai dabar tu nori pakariaut? 

LJ: O tai kas čia skambina?

KŽ: Kas skambina? Tavo gėjus, mažuli. Tu rimtai toks durnas ar tau moka kas nors už tai? Tu nori, aš tą tavo karių centrą išviešinsiu, visus tavo darbelius, įskaitant ir statybas, įskaitant ir tai, kad savo brolį reketavai, kaip ... man pasakojo dėl anoniminių komentarų. Tai jei iki tokio lygio nori, tai čia Šimašiui pakenksi. Tavo aplinka debilai, kurie nei balsavo, nei balsuos už Šimašių. Tad jeigu tu ant manęs puoli, aš taip pat galiu ant tavęs. 

LJ: O kas ant tavęs puolė?

KŽ: O kas ant tavęs puola? Tu mane durnium laikai, apsimeti, kas tau yra, ką? 

LJ: Aha, o tu...

KŽ: Ką tu čia sugalvojai? Su puidokais dabar parašinėsi ant manęs ir galvoji kažką čia... Man tai juokas ima. Aš parašiau feisbuke tiesiai šviesiai, ką žinau apie tave ir  žmonės dabar žinos, ir žiniasklaida žinos, kuri mane seka. Tai tau dabar jau bus uždari vartai. Bet klausyk tu, jeigu tokiom priemonėm, tai davai, nori, užlenksiu tavo tą karių centrą vatnikišką rusišką, kur b...a Maskvai subinę laižai. Jeigu nori, davai darom.

LJ: O iš kur tu čia tuos faktus trauki apie Maskvai subinę laižymą? 

KŽ: Iš kur faktus traukiu? Tu juokauji gal. Aš nedurnas. Skirtingai nei tu, kuriam žinai babkės tik sukčiavimo būdų, reketų ir taip toliau. Ir iš statybos bendrovių savo sukčiavimo. Aš galiu nepatingėt, prisėst, paskambint, surast, iškapstyt viską apie tave ir atiduot bet kam iš portalų. 

LJ: O kam atiduosi konkrečiai, pavardink?

KŽ: Kam norėsiu, tam ir atiduosiu, klausyk. Žinau, kad tu dabar įrašinėji pokalbį. Nu ir ką? Nu ir ką? Bet klausyk, jeigu tu nori, tegu visi žino, supranta, koks tu esi. Savo nuomonę parduodantis prorusiškas vatnikas. Bet jeigu jau prasideda tokios atakos nesąmoningos, jeigu tu galvoji, kad mane įžeisi, pavadindamas gėjum, nu tai velniop, galvok. 

LJ: O kas tie visi? 

KŽ: Kas tie visi? Visi normalūs žmonės. 

LJ: O kas tie normalūs žmonės? O gali patikslint, kur aš čia ką pardaviau, iš Rusijos kokius čia pinigus gavau? 

KŽ: O man čia dabar aiškint? Tu gal nori pasitikslint savo kiek statybų bendrovių išdūrei ir panašiai, ir panašiai. Kiek pinigų išplovei, kiek nesumokėjai darbuotojams, kokius žmones samdai nelegaliai ir panašiai, ir panašiai. Gal tą paaiškint? 

LJ: Tu apie Rusiją kažką šnekėjai. Iš kur tuos faktus trauki? Kada aš pardaviau kažką Rusijai ir gavau pinigų? 

KŽ: Tai susirask pats.

LJ: O tai pala... Tai tu čia tvirtini, tu teigi.

KŽ: B..t, jeigu tu žinai, kad aš gėjus, tai tu žinai turbūt, iš kur pinigus gauni. Žinai, ar suprantu...

LJ: O tai tu gėjus? Ta prasme, nes aš juk nesakiau, kad tu gėjus. 

KŽ: Oi, klausyk, labai juokinga. Įrašysi, oi, jesus cryse... Žinai, man nejuokinga, bet tiesiog sakau, jeigu tu nori tuos žaidimus žaist, aš laiko tam rasiu, bet nu... 

LJ: Ką siūlai? 

KŽ: Aš neturiu, ką slėpt ir aš nežaidžiu tokių žaidimų, kur aferom gyveni, sukčiauji, reketuoji...

LJ: Ką siūlai?

KŽ: Ką siūlau? Tau vieną kartą užsičiaupt. Supratai?

LJ: O jeigu neužsičiaupsiu, tai užčiaupsi?

KŽ: Ne, aš ne koks vatinis, kaip tu esi. Aš tiesiog paviešinsiu, kas tu esi per žmogus. Čia buvo maža dalis, ką aš parašiau. ir jei reikės, aš pasiknisiu, bet tiesiog tada tu... 

LJ: Ir pasiknisęs tu man ką padarysi?

KŽ: Tu esi idiotas. Aš nieko tau nedarysiu. Aš tiesiog paviešinsiu, kas tu esi. Supratai?

LJ: O kas aš esu?

KŽ: Tu esi idiotas, sukčius, vatnikas ir ir ir... reketioršas. 

LJ: Ai, tu mane kaltini reketavimu? 

KŽ: Aš nekaltinu.

LJ: Tai palauk, kas čia yra tada? 

KŽ: Aš sakau, ką žinau. 

LJ: Tu žinai? Tai tu sakai, kad aš reketuoju žmones?

KŽ: Klausyk, tu nueik į teismą su šituo įrašu, ką nori, tą ir gausi. Aš sakau, ką žinau. 

LJ: Bet jei apie tave ką nors žmonės sako, tu kiekvienam skambini ir grasini? 

KŽ: Ne, supranti, debilų aplink mane yra labai mažai. Ir tie debilai dažniausiai nesirauna, bet kai pradeda tokias nesąmones daryti, aš galiu nepatingėti ir plačiau papasakot apie tave, tavo darbelius.

LJ: Tai tu apie mane informaciją renki? 

KŽ: Jeigu reikės, susirinksiu. Pilna apie tave informacijos. Tu į googlą kada bandei įvest Laimonas Jakas skundai? Arba Jakas sukčius. Pabandyk, pagooglink.

LJ: O tai kas tavo šaltiniai? Tavo šaltinis google? 

KŽ: Cho, cho, cho, mano šaltiniu googlas... Šiaip googlas yra platesnis, negu tau atrodo. Galima ir google pilna rasti, ir visur kitur, nu..

LJ: O kur visur kitur konkrečiai? Išduok, gal ir aš žinosiu. 

KŽ: Suprantu, kad tau labai sunku pasiieškot, bet pasiieškok, ką? Tiesiog keista, nu, bet... Kažkada teko vienoje mokykloje mokytis, ir, žinai, manau gėda ne man vienam. Klasiokai... 

LJ: Bet matai, iš balso aš negaliu pažinti. Tai tu čia pats Karolis Žukauskas, ar ne? 

KŽ: Iš balso negali pažint... Oi, Laimonai Laimonai... Klausyk.. 

LJ: O tai ko tu bijai prisistatyt?

KŽ: Klausyk, ką tu čia apsimeti? Dabar įrašinėsi, ką? Čia tau ponas dievas skambina. Tavo šikna dega, debiliukai. 

LJ: O čia kortelė tavo, ar čia nusipirkai?

KŽ: Viso gero. 

Ar mes auginame politinius tironus kaip Karolis Žukauskas, kurie priskrenta prie merų šono, kurie dėl jiems neįtikusio klausimo ar nuomonės mano galintys uždarinėti nevyriausybines organizacijas, žiniasklaidos priemones ir sudirbinėti žmones? Ar tai ir yra šios valstybės pamatas, kada patarėjai tampa Dievais, o visi kiti jų manymu yra debilai ir nedrįsta pulti? Toks Karolio Žukausko elgesys yra diktatoriškas ir nieko bendro neturi su Vakarų kultūra, nes yra persmelktas komunistine sovietine nomenklatūra.

Ką mano jo feisbuko paskyroje dalyvaujanti pokalbiuose kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė? Ar ji irgi po tokio Karolio Žukausko elgesio vis dar yra su juo ir už jį? O gal ji ir yra Karolio Žukausko taip vadinami „mes“, kurie uždaryti gali žiniasklaidos portalą ar nevyriausybinę organizaciją? Ar ir ji ketina (jei laimėtų rinkimus) pasiimti į patarėjus Karolį Žukauską?

LDiena.lt Apie taip vadinamo "kovotojo už laisvę" Karolio Žukausko desperatiškus bandymus susidoroti su bet kokią kitą nuomonę turinčiais žmonėmis, puikiai išdėstė Marius Jonaitis savo vaizdo komentare "Vilniaus edukuotieji sėdmaišininkai nori totalios cenzūros (būdai jai pasipriešinti)". Nuoširdžiai rekomenduoju:

https://youtu.be/IuY3AiGl_Os