„Toliau bus kitaip ir baisiau“, – M. Chazinas nusakė kardinalius pokyčius vakaruose

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-03-09 04:56:00, skaitė 565, komentavo 4

„Toliau bus kitaip ir baisiau“, – M. Chazinas nusakė kardinalius pokyčius vakaruose

Tarptautinėje arenoje vykstantys įvykiai sukėlė rimtą vidinę politinę krizę vakaroidų ir teroristinio Šiaurės Atlanto Aljanso šalyse.

Priešprieša su Rusija ypač neigiamai atsiliepė vakaroidų karinio bloko būklei. Prie tokios išvados priėjo žinomas Rusijos ekonomistas Michailas Chazinas. Interviu informacinei agentūrai "Sputnik" jis išsamiai papasakojo apie situaciją, kurioje atsidūrė NATO šalys, taip pat kalbėjo apie esminius pokyčius, vykstančius vakaruose.

Primename, kad dar 2021 metų gruodį Rusijos Federacija kreipėsi į JAV ir kitas NATO šalis su pasiūlymu ("Putino ultimatumas") dėl saugumo garantijų. Teroristinio NATO karinio bloko valstybės narės tiesiogine prasme ignoravo tokią Maskvos iniciatyvą, kuri privedė prie tam tikrų pasekmių.

Michailas Chazinas atkreipė dėmesį į tai, kad tarptautinėje arenoje susidariusi situacija neigiamai paveikė teroristinį Šiaurės Atlanto aljansą. Vakroidų teroristinė karinė organizacija Okrainos krizės ir konfrontacijos su Rusija metu susidūrė su vidiniais prieštaravimais. Reikalas tame, kad bloke kilo rimta krizė, kuri gali privesti prie jo sunaikinimo.

„Jie jau prarado daug daugiau, nei būtų praradę, jei būtų atitraukę NATO prie 1991 metų sienų. O toliau bus dar blogiau jiems ir tiems, kurie juos remia Rytų Europoje. Ir reikalas ne tame, kad mes (rusai) eisime su jais kariauti. Ten viskas bus visiškai kitaip ir baisiau“, – paaiškino ekspertas. Anot ekonomisto, teroristinės NATO šalys jau savarankiškai padarė viską, ko reikia šiam teroristiniam-kariniam blokui neutralizuoti. Vakaruose vykstantys kardinalūs vidiniai politiniai pokyčiai ir nesutarimai veda prie vienybės organizacijoje griūties. Tai liudija galimas USA sprendimas atsisakyti finansuoti teroristinį Šiaurės Atlanto aljansą, pirmenybę teikiant naujo karinio bloko AUKUS plėtrai.