Totalus bankų kolapsas JAV. Apie ką ir kodėl tyli LT šūdasklaida?

Autorius: Donald J. Trump Šaltinis: Twitter... 2023-03-13 17:52:00, skaitė 580, komentavo 2

Totalus bankų kolapsas JAV. Apie ką ir kodėl tyli LT šūdasklaida?

Minus 47 milijardai dolerių per vieną dieną - JAV penktadienį žlugus vienam bankui krito dar keturi. Įdomu...

Taigi šįryt po SVB bankroto (turtas viršija 200 mlrd. USD) žlugo antras didelis Amerikos bankas „Signature Bank“, kurio turtas siekia 110 mlrd. USD.

Be to, šiandien ar rytoj gali subliukšti dar trys dideli jų „broliai“. Ir tada gali kilti grandininė reakcija. Atsižvelgiant į tai, prasidėjo kapitalo ir indėlių išėmimo procesas, kuris tiesiogine prasme pablogina situaciją.

Dėl sparčiai besivystančios krizės ir didžiulio bankų žlugimo grėsmės FED skubiai sušaukė kitą šiandienos „susibūrimą“.

O dar penktadienį JAV iždas sakė, kad viską kontroliuoja.

Vienintelis galimas greitas sprendimas kol kas (apie kurį jau kalbama) – dar kartą užtvindyti sistemą likvidumu. Bet tai pereina į hiperinfliaciją su visomis pasekmėmis (o juk būtent bandymas ištraukti šalį iš infliacinės spiralės privedė prie bankroto). Vadinasi, sistemos disbalansas yra akivaizdus.

Pasiimame spragėsių ir žiūrime. Matyt, kuo toliau, tuo bus įdomiau... Ypač turint omenyje 2024 metų rinkimų lenktynių pradžią.

P.S. Apskritai kyla įtarimų, kad sistemą iš vidaus pumpuoja D.Trumpui artimi sluoksniai. Na, aišku, kad dėl to kažkas uždirbs didelius pinigus kvailų LOCHŲ sąskaita.

Pasižiūrėkime į bankų žlugimą JAV kaip į būsimų 2024 prezidentų rinkimų kampanijos plano dalį:

Ir štai dar vienas ženklas, įrodantis, kad tai, kas šiuo metu vyksta „bankų žlugimas“ JAV, nėra atsitiktinumas.

Trumpas, aktyviai pradėjo propaguoti „Didžiosios depresijos“ 2.0 tezę. Tuo pat metu jo politinių oponentų kursą palaikę bankai bankrutuoja vienas po kito. Bet kam rūpi tokios „smulkmenos“.

P.S. Tiesą sakant, labai gerai, kad dvi susipriešinusios amerikiečių grupės, kovodamos viena su kita, griauna savo buvusio dominavimo pamatus. 

Linkiu abiem pusėms pergalės sunkioje kovoje tarpusavyje)))