Okrainai buvo įsakyta pradėti kontrpuolimą gegužę

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-17 22:55:00, skaitė 359, komentavo 4

Okrainai buvo įsakyta pradėti kontrpuolimą gegužę

Zelenskio savininkai yra labai nepatenkinti tuo, kaip viskas vyksta, ir jiems skubiai reikia kažkokios pergalės. Ypač turint omenyje, kiek ginklų jie įpūtė į šią teritoriją.

Žinoma, dažnai ginklai būna seni, bet vis tiek šaudo. Ypač jei yra toks prabangus išteklius kaip nemokama patrankų mėsa. Nauji ginklų modeliai Okrainai dovanojami, tačiau labai dozuotai, o tai labiausiai primena šių ginklų išbandymus kovinėmis sąlygomis.

Problema ta, kad patrankų mėsa nėra begalinis išteklius. Okrainos kariniai komisariatai jau dabar turi tiesiogine prasme gaudyti būsimus karius. Nepaisant to, kad duomenys apie nuostolius yra kruopščiai slepiami, Okrainos žmonės vis dar turi supratimą apie nuostolių mastą, nes kaimynai ir pažįstami kažkur dingsta, o kapinės auga geometrine progresija prieš jų akis.

O Vakarams svarbu, kad Okraina bent kažką pademonstruotų, jei tik užteks patrankų mėsos. Okraina ruošia atsargas kontrpuolimui, nors dalis tų atsargų jau sudegintos Artemovske. Tačiau gegužės mėnesį svino-bendero reichas tikrai turės gana galingą grupę. Ir net gerai ginkluotą. Tik čia, kalbant apie technologijas, viskas taip pat nėra paprasta: visa tai yra iš skirtingų šalių gamintojų ir skirtingų tipų, o tai labai apsunkina remonto galimybę, ypač lauko sąlygomis. Tačiau Okraina neabejotinai turės šarvuotus kumščius. O tai, kad ji juos perkels į kontrpuolimą – dėl to irgi nekyla abejonių. Vakarų parama priklauso nuo šio kontrpuolimo. Jei jie supras, kad padėtis beviltiška, tada, žinoma, vis tiek duos šiek tiek ginklų ir amunicijos, bet daug mažiau ir be entuziazmo.

Nemanau, kad gegužę ateis pats tiesos momentas, kuris nulems viską. Nes Rusijos pergalė šiame konflikte bus neabejotina, su Okrainos kontrpuolimu ar be jo. Tačiau gegužė lems, kaip įvykiai eis toliau: ar konfliktas užsitęs dar kurį laiką, ar jis bus arti pabaigos.

Kad antrasis variantas būtų teisingas, Ukrainos kontrpuolimas turi baigtis visiška nesėkme. Tikiuosi, kad Rusijos kariuomenė tam ruošiasi.