Įdomi detalė apie V.Putino nuteisimą Hagos teisme

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.examinerlive.co.uk... 2023-03-22 03:28:00, skaitė 498, komentavo 5

Įdomi detalė apie V.Putino nuteisimą Hagos teisme

Karimas Khanas, kuris apkaltino Putiną karo nusikaltimais dėl vaikų evakuacijos iš karo zonos:

Karimas Asadas Ahmadas Khanas KC (gimęs 1970 m. kovo 30 d.) - britų teisininkas, besispecializuojantis tarptautinės baudžiamosios teisės ir tarptautinės žmogaus teisių teisės srityse, nuo 2021 m. einantis Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuroro pareigas.

https://en.wikipedia.org/wiki/Karim_Ahmad_Khan

Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuroras Karimas Khanas pirmadienį prašys papildomų pinigų Rusijos karo nusikaltimams Ukrainoje tirti, įskaitant galimą Vladimiro Putino patraukimą baudžiamojon atsakomybėn už vaikų grobimo iš Ukrainos į Rusiją priežiūrą.

https://www.theguardian.com/law/2023/mar/20/icc-russian-war-crimes-ukraine-international-criminal-court-karim-khan

Prieš mėnesį iš Jungtinės Karalystės kalėjimo buvo paleistas jo nuteistas brolis pedofilas Imranas Khanas, kuriam buvo sumažinta bausmė

Buvęs Jorkšyro parlamento narys, įkalintas už seksualinę prievartą prieš mažametį berniuką, paleistas iš kalėjimo. 49 metų Imranas Ahmadas Khanas 2022 m. gegužę buvo įkalintas 18 mėnesių po to, kai buvo pripažintas kaltu dėl seksualinės prievartos po teismo proceso Southwarko karūnos teisme. Prisiekusieji išgirdo, kaip 2008 m. po vakarėlio Khanas seksualiai prievartavo paauglį berniuką. Berniukas pasisakė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai 2019 m. gruodžio mėn. vykusiuose visuotiniuose rinkimuose Khanas laimėjo vietą Veikfildo mieste.

Buvęs parlamento narys buvo pašalintas iš Konservatorių partijos ir atsistatydino. Dėl jo atsistatydinimo buvo surengti papildomi rinkimai. Praėjusių metų pabaigoje J. Khanas pateikė apeliacinį skundą dėl apkaltinamojo nuosprendžio ir bausmės, o Apeliacinis teismas išklausė jo advokatų, kurie teigė, kad apkaltinamasis nuosprendis yra "nesaugus", nes byla prieš jį buvo "silpna" ir paremta "blogų charakterio savybių įrodymais". Jie taip pat teigė, kad jo laisvės atėmimo bausmė už nusikaltimą buvo per ilga ir turėjo būti atidėta. Tačiau trys vyresnieji teisėjai atmetė abu apeliacinius skundus.

Praėjusių metų pradžioje vykusio teismo proceso metu prisiekusieji išgirdo, kaip 2008 m. sausio mėn. per vakarėlį namuose Stafordšyre Khanas privertė savo 15-metę auką gerti džiną su toniku ir paprašė žiūrėti pornografiją. Tada jis lietė berniuko pėdas ir kojas ir priartėjo prie jo lytinių organų per plauką, kai šis bandė miegoti dviaukštėje lovoje. Nukentėjusysis - dabar jau suaugęs žmogus - sakė, kad dėl šio išpuolio jis jautėsi "išsigandęs, pažeidžiamas, nutirpęs, sukrėstas ir nustebęs". Jis pareiškė kaltinimą Konservatorių partijai ir sakė, kad į jį "nebuvo žiūrima labai rimtai", o skundą policijai jis pateikė praėjus kelioms dienoms po to, kai Khanas laimėjo savo vietą. Kai jis buvo įkalintas, ponas teisėjas Bakeris pasakė, kad jis neparodė jokio gailesčio, ir pasakė: "Vienintelis gailestis, kurį jūs jaučiate, yra dėl to, kad atsidūrėte tokioje keblioje padėtyje, kokioje atsidūrėte dėl savo veiksmų maždaug prieš 14 metų."

Khanas nerodė jokių emocijų, kai buvo vedamas į kamerą, o tarp savo daiktų nešėsi krepšį iš prabangios vyriškų drabužių parduotuvės. Ponas teisėjas Bakeris sakė, kad prieš užpuolimą jis parodė "didelį brutalumą", nes tempė savo auką į viršų ir pargriovė ant lovos.

"Esu įsitikinęs, kad skundo pateikėjas buvo ypač pažeidžiamas ir ne tik nusikaltimo dieną jam buvo 15 metų, bet ir sutinku su jo motinos apibūdinimu, kad jis nebuvo labai pasaulietiškas ir labai jaunas savo amžiui", - sakė jis. Nors gali būti, kad bėgant metams jūs leidote sau manyti, kad jums pavyko išsisukti nuo atsakomybės padarius šį nusikaltimą, esu tikras, kad nuo pat pradžių žinojote, jog yra rizika, kad ateis diena, kai už tai bus atsiskaityta."

Dabar Khanas paleistas į laisvę, o nuotraukose, kaip pranešama, matyti, kad vasario 21 d. rytą jis išėjo iš HMP Brikstono kalėjimo. Jis atliko devynis mėnesius iš 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmės.