JAV pareigūnai tikrai nori, kad žinotumėte, jog JAV yra pasaulio "lyderė"

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://caitlinjohnstone.com/2... 2023-03-24 10:37:00, skaitė 421, komentavo 5

JAV pareigūnai tikrai nori, kad žinotumėte, jog JAV yra pasaulio

Pirmadienį per spaudos konferenciją atsakydamas į klausimus apie tai, kad Xi Jinpingas ir Vladimiras Putinas įtvirtina "naują erą" Kinijos ir Rusijos strateginėje partnerystėje, Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos narys Johnas Kirby ne mažiau kaip septynis kartus pareiškė, kad JAV yra pasaulio "lyderė".

Pateikiame jo komentarų ištraukas:

  • "Abi šalys tapo artimesnės. Tačiau jos abi yra šalys, kurios pyksta ir piktinasi JAV lyderyste visame pasaulyje."
  • "Ir ypač Kinijos atveju, ji tikrai norėtų mesti iššūkį JAV lyderystei visame pasaulyje."
  • "Tačiau tai nėra dvi šalys, kurios, žinote, turi dešimtmečius trunkančią bendro darbo patirtį ir visišką pasitikėjimą. Tai yra vėlyvojo meto burbulas, paremtas didėjančia Amerikos lyderyste visame pasaulyje, ir bandymas tai patikrinti."
  • "Peteri, tai dvi šalys, kurios, kaip sakiau Jeffui, ilgą laiką kentė JAV lyderystę visame pasaulyje ir mūsų aljansų bei partnerysčių tinklą."
  • "Ir mes dirbame su tais santykiais po vieną, nes kiekviena žemyno šalis yra skirtinga, turi skirtingus poreikius ir skirtingus lūkesčius dėl Amerikos lyderystės."
  • "Tokia yra Amerikos telkiančios lyderystės galia. Tokios galios nematyti nei iš Rusijos, nei iš Kinijos."
  • "Tačiau viena iš priežasčių, kodėl jūs matote, kad santykiai griežtėja, yra ta, kad jie pripažįsta, jog neturi tokio stipraus tarptautinio palaikymo tam, ką jie bando daryti, t. y. iš esmės mesti iššūkį Amerikos lyderystei visame pasaulyje."

Johnas Kirby iš tiesų nori, kad visi žinotų, jog Amerika vadovauja pasauliui. Tai iš vienos vienintelės spaudos konferencijos.

Twitter video (iskarpytos frazes)

Iliuzinės tiesos efektas - tai kognityvinis šališkumas, dėl kurio žmonės daug kartų girdėtus dalykus priima už nusistovėjusį faktą, nes žmogaus smegenys, priimdamos ir interpretuodamos informaciją, yra linkusios menkai atskirti pasikartojimą nuo tiesos. Propagandistai ir imperijų valdytojai dažnai naudojasi šia mūsų programinės įrangos klaida, todėl būtent tai ir vyksta, kai matote, kaip jie nuolat kartoja pagrindines frazes, kuriomis nori, kad žmonės patikėtų.

Dar vieną šios frazės pakartojimą neseniai matėme JAV prekybos rūmų surengtoje internetinėje konferencijoje, kurioje JAV ambasadorius Kinijoje tvirtino, kad Pekinas turi pripažinti JAV kaip regiono, kurį Kinija atsitiktinai užima, "lyderę".

JAV imperijos valdytojai, žinoma, labai tvirtai laikosi pasakojimo, kad jie yra pasaulio "lyderiai", nes šiai jų pačių paskirtai "lyderystei" meta iššūkį Kinija ir ją vis atviriau remiančios tautos, pavyzdžiui, Rusija. Dauguma svarbiausių šių dienų tarptautinių naujienų yra tiesiogiai arba netiesiogiai susijusios su šia dinamika, kai JAV stengiasi užsitikrinti vienpolį dominavimą planetoje, trukdydamos Kinijos iškilimui ir žlugdydamos savo partnerius.

Jų siunčiama žinia yra tokia: "Tai mūsų pasaulis. Mes esame atsakingi. Visi, kurie teigia kitaip, yra keistuoliai ir nenormalūs, todėl jiems reikia priešintis".

Kodėl sakoma, kad JAV yra pasaulio "lyderė", o ne "valdovė"? Man neaišku, koks skirtumas taikomas praktiškai. Ar norima sudaryti įspūdį, kad JAV valdo pasaulį demokratiniu balsavimu? Kad likusi pasaulio dalis su tuo sutiko? Nes aš tikrai neprisimenu, kad būčiau už tai balsavęs, ir visi matėme, kas nutinka vyriausybėms, kurios nepaklūsta JAV "vadovavimui".

Nesu iš tų, kurie tiki, kad daugiapolis pasaulis bus nuostabus dalykas, tik pripažįstu, kad tai geriau nei alternatyva, t. y. vis beatodairiškesnis branduolinis ginklavimasis siekiant išlaikyti pasaulinę kontrolę. JAV vadovauja pakankamai ilgai, kad būtų aišku, jog jos dominuojamą pasaulio tvarką galima išlaikyti tik nesiliaujančiu smurtu ir agresija, vis daugiau smurto ir agresijos nukreipiant į didžiąsias branduolines valstybes. Faktai pateikti ir byla baigta: JAV vienpolė hegemonija yra netvari.

Problema ta, kad pati JAV imperija to nežino. Ši siaubinga trajektorija, kuria einame link atominio amžiaus pasaulinio karo, yra imperijos doktrinos, kad ji bet kokia kaina turi išlaikyti vienpolę kontrolę, susidūrimo su kylančia daugiapoline pasaulio tvarka rezultatas.

Taip neturi būti. Nėra jokios pagrįstos priežasties, kodėl JAV turi ir toliau vadovauti pasauliui ir negali leisti skirtingiems žmonėms skirtinguose regionuose patiems tvarkyti savo reikalus, kaip tai visada darė anksčiau. Nėra jokios pagrįstos priežasties, kodėl vyriausybės turi žvanginti viena prieš kitą armagedoniniais ginklais, užuot taikiai bendradarbiavusios visos žmonijos labui. Esame stumiami į katastrofą, kad išsaugotume "Amerikos lyderystę pasaulyje", ir aš, pavyzdžiui, su tuo nesutinku.