Štai ir vėl prasideda... PSO paskelbė apie Marburgo virusą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-05 09:05:00, skaitė 442, komentavo 7

Štai ir vėl prasideda... PSO paskelbė apie Marburgo virusą

Jei jums buvo įdomu, kaip atrodys kitas šios visuomenės sveikatos beprotybės etapas, jūsų laukimas baigėsi. Pristatome... MARBURGO VIRUSĄ.

Šios savaitės pradžioje, kai policija Paryžiaus gatvėse, eidama nuo stalo prie stalo kavinėse, tikrino žmonių "Covid" dokumentus, o Australijos kariuomenė buvo dislokuota Sidnėjaus gatvėse, kad užtikrintų ilgesnį uždarymą, Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė apie naują Marburgo viruso protrūkį Vakarų Afrikoje.

Marburgo virusas yra dar vienas labai užkrečiamas virusas, kurį PSO priskyrė aukščiausio lygio biologinei grėsmei - 4 rizikos grupei. (Palyginimui, SARS-Cov-2 yra žemesnės, "3 rizikos grupės" biologinis veiksnys). Marburgo virusas priklauso tai pačiai virusų šeimai kaip ir Ebolos virusas. Ir nors, remiantis CDC duomenimis, Kovid-19 mirštamumo rodiklis yra maždaug 1,7 %, ribotais pastarųjų 20 metų Marburgo atvejų duomenimis, mirštamumo rodiklis siekia 85 %. Praėjusią savaitę Gvinėjoje nuo Marburgo viruso mirė vienas žmogus, o šios šalies valdžios institucijų vertinimu, su juo kontaktą galėjo turėti 145 žmonės, kurie galėjo užsikrėsti šiuo virusu.

P.S Marburgo virusas pirmą kartą aprašytas 1967 m. Tais metais Marburgo virusas buvo aptiktas Vokietijos Marburgo ir Frankfurto miestuose bei Jugoslavijos sostinėje Belgrade. Tačiau ieškodamas visose paieškos sistemose negaliu rasti ankstesnės nei nuo 2020 m. informacijos apie tai.

Ir vėl prasideda...