„Netyčia atskrido“ numesti bombų

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-06 21:18:00, skaitė 391, komentavo 2

„Netyčia atskrido“ numesti bombų

Briansko srityje, automatų ugnimi iš žemės, buvo numuštas Okrainos lėktuvas, skridęs itin mažame aukštyje. Jis skrido žemiau oro gynybos radaro aprėpties zonos. Sudaužytą lėktuvą pilotas paliko lauke ir bandė pabėgti, tačiau buvo sučiuptas. Su savimi turėjo automatą ir neperšaunamą liemenę.

Kol kas skrydžio tikslas nėra aiškus, todėl laukiame oficialaus FSB komentaro.

Tinkle pasirodė vaizdo įrašas su piloto apklausa – jis teigia, kad „netyčia kirto sieną, nes pasiklydo“. Atrodo, lyg skaitytų mintinai išmoktą legendą. Jis taip pat teigė, kad lėktuvas nebuvo numuštas, o jam sugedo variklis, todėl buvo priverstas leistis.

P.S.

Dėl vakarykščio „netyčia atskridusio“ lengvojo lėktuvo Briansko srityje.

Lėktuvas buvo naudojamas mažoms bomboms numesti. Jie norėjo bombarduoti Slavos gamyklą Briansko regione. Aukų nebuvo. Numetę bombas, lėktuvai bandė grįžti itin mažame aukštyje, dėl ko vienas iš jų užkliuvo už elektros linijos ir buvo priverstas nusileisti.

Pats lėktuvas buvo pertvarkytas bomboms mesti. Tiesą sakant, vakar buvo akivaizdu, kad pilotas tardymo metu tiesiog atgamina mintinai įsimintą legendą, jei būtų sučiuptas.

Pagautas, dabar sėdės už terorizmą.

P.P.S.

Savadarbis dronas su kameromis nukrito į Fakel gamyklos teritoriją Chimkuose netoli Maskvos. Gamykla gamina oro gynybos sistemas „Tor“ ir „S-400“, modernizuoja „S-300“ ir „Osa“.

30 x 30 cm matmenų bepilotį, apsaugos darbuotojai aptiko apeidami įmonės teritoriją. Struktūriškai jis buvo panašus į keturkopterį, bet turėjo rankų darbo surinkimo požymių. Ant korpuso buvo pritvirtintos kelios kameros. Pirminiais duomenimis, dronas nukrito dėl ryšio trukdžių. Policija dabar ieško jo savininko. Dronas buvo aiškiai paleistas iš regiono teritorijos.