Grybauskaitė apie savo žydišką kilmę papasakojo Izraelio televizijai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/grybauska... 2023-04-07 16:53:00, skaitė 752, komentavo 2

Grybauskaitė apie savo žydišką kilmę papasakojo Izraelio televizijai

Landsbergių bendruomenės dievaite tituluojama D. Grybauskaitė (dešinėje).

Kolaborantė, Kovo 11-osios nepriklausomybės priešininkė, Mykolo Burokevičiaus bendražygė, po Nepriklausomybės atkūrimo paskelbimo drauge su šiuo komunistu plušėjusi nepriklausomybės priešininkų pusėje, oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, savo biografijos klastotoja, specialaus koronaviruso fondo (sąskaitos Finansų ministerijoje) vadovė, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė yra žydelka.

Apie tai moteris atvirai kalbėjo Izraelio naujienų televizijos kanale „i24NEWS“, įsikūrusiame Tel Avive, vadindama save litvake.

https://videopress.com/v/LTU7wS9B

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos žydai (arba litvakai) – teritorinis-lingvistinis Europos žydų, vadinamųjų aškenaziais, pogrupis. Istoriškai litvakai buvo paplitę Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje (dab. Lietuvoje, Baltarusijoje, dalyje Ukrainos, Latvijos, Rusijos ir Lenkijos).

Lietuvos žydui įvardinti skirtas daiktavardis Litvak yra kilęs iš lenkiško termino Litwak reiškusio „žmogų iš Lietuvos“. Šis žodis iki XIX a. lenkų kalboje buvo nustotas naudoti (jį pakeitė terminas Litwin, reiškiantis lietuvį).

Šia proga verta prisiminti ir Lietuvos prezidento Vytauto Landsbergio eilėraštį apie žydelką, sulaukusio didelio atgarsio ir pripažinimo: „Ir visiems broliams lietuviams sakau ir sakau iš tikrųjų jau ketvirtį amžiaus: niekada nepamirškite, kad Dievo Motina, kuriai meldžiamės, kurios užtarimo prašome, buvo šventa žydelka.“

Šiuo metu už D. Grybauskaitės garbę ir orumą itin stropiai kovoja aktyvus Landsbergių bendruomenės atstovas, buvęs Konstitucinio teismo pirmininkas, dosniai finansuojamos firmos (susidedančios iš vieno žmogaus) „Teisės ir demokratijos centras“ direktorius Dainius Žalimas, kuris kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Pasak vyriškio, D. Grybauskaitė nebuvo kolaborantė ir Kovo 11-osios nepriklausomybės priešininkė, ji nėra oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis ir savo biografijos ji niekada neklastojo, ką nuolatos skelbia ekspertai.eu.

Todėl D. Žalimas turi užduotį nutraukti VšĮ „Ekspertai.eu“ veiklą, o tinklalapį ekspertai.eu, skelbiantį daug informacijos apie tautinius žulikus bei kitokius švancus, uždaryti.

Keli susiję:

Dainiaus Žalimo išaiškinimai (dokumentą pasirašė Gražina Ramanauskaitė)

Garbačiauskaitė-Budrienė ir toliau vemia ant Sausio 13-osios – neišgali be kolaborantės Grybauskaitės

Tobula: specialiam koronaviruso fondui vadovaus Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė

Prezidentė D. Grybauskaitė kategoriškai atsisakė duoti sutikimą dėl jos duomenų kreiptis į Rusijos Federaciją

Rusija negali atskleisti duomenų apie Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę

Neparodyta TV laida: žiūrėkite ir darykite išvadas patys

1993 m. Lietuvos mokslo taryba išdavė D. Grybauskaitei socialinių mokslų daktaro diplomą

LRTHADĖ ir LR prezidentė visuomenei atvertė iki šiol dar nežinomas D. Grybauskaitės gyvenimo detales

Kas gi esate, p. D. Grybauskaite?

„Ekspertai.eu“ turimi dokumentai rodo, kad prezidentės tėvelis Polikarpas Grybauskas tarnavo NKVD

D. Grybauskaitė: ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio