Hersh: CŽV žino, kad Zelenskis ir aukščiausio rango generolai pasisavina milijardus JAV paramos lėšų

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://thefreethoughtproject.... 2023-04-16 06:52:00, skaitė 494, komentavo 13

Hersh: CŽV žino, kad Zelenskis ir aukščiausio rango generolai pasisavina milijardus JAV paramos lėšų

Antiwar - Trečiadienį tiriamosios žurnalistikos žurnalistas Seymouras Hershas (Seymour Hersh) portale "Substack" paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad CŽV žinojo apie plačiai paplitusią korupciją Ukrainoje ir JAV paramos pasisavinimą.

Ataskaitoje teigiama, kad Ukrainos vyriausybė už JAV mokesčių mokėtojų pinigus iš Rusijos pirko dyzelino savo kariuomenei. Hershas teigė, kad Zelenskis "pirko degalus iš Rusijos, su kuria ji ir Vašingtonas kariauja, o Ukrainos prezidentas ir daugelis jo aplinkos žmonių pasisavino nesuskaičiuojamus milijonus Amerikos dolerių, skirtų dyzelinui apmokėti". Hershas sakė, kad, remiantis vienu CŽV analitikų skaičiavimu, pernai buvo pasisavinta mažiausiai 400 mln. dolerių. Hersh šaltiniai pasakojo, kad Ukrainos pareigūnai taip pat "varžosi" steigdami priedangos įmones eksporto sutartims su privačiais ginklų pardavėjais visame pasaulyje sudaryti.

Korupcijos klausimas buvo iškeltas per CŽV direktoriaus Viljamo Bernso ir V. Zelenskio susitikimą sausio mėn. Žvalgybos pareigūnas, tiesiogiai susipažinęs su šiuo susitikimu, pasakojo Hersh'ui, kad Burnsas Zelenskiui perdavė stulbinančią žinią.

Hershas rašė: "Aukšto rango generolai ir vyriausybės pareigūnai Kijeve piktinosi tuo, ką jie laikė Zelenskio gobšumu, todėl Burnsas pasakė Ukrainos prezidentui, kad "jis pasiima didesnę dalį pinigų, nei atitenka generolams".

Susitikimo metu Burnsas pateikė Zelenskiui 35 generolų ir aukštų vyriausybės pareigūnų, apie kurių korupciją žinojo CŽV, sąrašą. Atsakydamas Zelenskis atleido 10 pareigūnų, kurie buvo įsitraukę į akivaizdžią korupciją.

"Dešimt, kurių jis atsikratė, įžūliai gyrėsi turį pinigų - važinėjo po Kijevą naujuoju mersedesu", - sakė žvalgybos pareigūnas.

Hershas teigė, kad Zelenskio "paviršutiniškas atsakas" ir "susirūpinimo stoka" Baltuosiuose rūmuose papiktino kai kuriuos JAV žvalgybos pareigūnus. Su Hershu kalbėjęs žvalgybos pareigūnas kritikavo du pagrindinius prezidento J. Bideno patarėjus užsienio politikos klausimais - valstybės sekretorių Antonį Blinkeną ir patarėją nacionalinio saugumo klausimais Džeiką Sulivaną.

"Jie neturi patirties, sprendimo ir moralinio sąžiningumo. Jie tiesiog meluoja, kuria istorijas. Diplomatinis neigimas yra kažkas kita", - sakė pareigūnas. Pareigūnas sakė, kad tarp Baltųjų rūmų vadovybės ir žvalgybos bendruomenės įvyko "visiškas lūžis".

Pranešime teigiama, kad nesutarimai prasidėjo rudenį, kai buvo susprogdinti "Nord Stream" gamtinių dujų vamzdynai. Remiantis ankstesniais Hersh'o pranešimais, prezidentas Biden'as įsakė surengti operaciją, kurios metu buvo sunaikinti dujotiekiai. "Apie "Nord Stream" dujotiekių sunaikinimą bendruomenė niekada nediskutavo ir net nežinojo iš anksto", - sakė pareigūnas.

Pareigūnas teigė, kad Bideno administracijoje "nėra jokios strategijos, kaip užbaigti karą", ir išsakė daugiau aštrios kritikos Blinkenui ir Sullivanui.

"Burnsas nėra problema", - sakė pareigūnas. "Problema yra Bidenas ir jo pagrindiniai leitenantai - Blinkenas ir Sullivanas bei jų garbintojų teismas, kurie tuos, kurie kritikuoja Zelenskį, laiko proputiniškais. Mes esame prieš blogį. Ukraina kovos, kol išnyks paskutinis karinis sviedinys, ir dar kovos'. O štai Baidenas sako Amerikai, kad mes kovosime tiek, kiek reikės".

Hersho pasakojimas pasirodė po to, kai internete pasirodė serija nutekintų visiškai slaptų Pentagono ir kitų vyriausybinių agentūrų dokumentų. Kai kuriuose dokumentuose pateikiami JAV karo planai Ukrainai ir atskleidžiama, kad JAV abejoja Kijevo gebėjimu pradėti sėkmingą kontrpuolimą, o tai reiškia, kad Ukrainos gebėjimai vertinami visiškai kitaip, nei viešai teigia Bideno pareigūnai.