Elonas Muskas sako Tuckeriui Carlsonui, kad "Google" įkūrėjas Larry Page'as nori sukurti skaitmeninį dievą

Autorius: Arunas Glaudys Šaltinis: https://www.facebook.com/fotog... 2023-04-19 14:32:00, skaitė 472, komentavo 6

Elonas Muskas sako Tuckeriui Carlsonui, kad

Elonas Muskas sako Tuckeriui Carlsonui, kad "Google" įkūrėjas Larry Page'as nori sukurti skaitmeninį dievą

Per Ilono Musko interviu su Tuckeriu Carlsonu "Tesla" vadovas pasakė, kad vienas iš "Google" įkūrėjų Larry Page'as kartą jam pasakė, jog planuoja sukurti "skaitmeninį dievą".

Ilonas Muskas pasakojo Tuckeriui, kad jis svečiavosi Larry Page'o namuose Palo Alto mieste, Kalifornijoje, ir dažnai perspėdavo Page'ą dėl dirbtinio intelekto keliamų pavojų.

Muskas sakė, kad Page'as aiškiai nepaisė jo perspėjimų dėl dirbtinio intelekto saugumo.

Muskas taip pat pasidalijo su Tuckeriu, kad galutinis "Google" tikslas yra "sukurti skaitmeninį superprotą" arba, kitaip tariant, "skaitmeninį dievą".

Vėliau Muskas paaiškino, kad "Google" galutinis tikslas yra sukurti dirbtinį bendrąjį intelektą arba dirbtinį intelektą.

OII yra pagrindinis veiksnys, kuris, pasak Silicio slėnio inžinierių, yra raktas į sprogstantį singuliarumą arba intelektą.

Terminas "singuliarumas" plačiai išpopuliarėjo po to, kai Rėjus Kurzveilas (Ray Kurzweil) išleido knygą "Singuliarumas yra arti", kurioje aiškinama, kaip netolimoje ateityje "žmogaus gyvenimą negrįžtamai pakeis" technologijos, kurios bus protingesnės už žmogaus smegenis.

Pats Page'as yra didelis Kurzweilo gerbėjas, tai atspindi ir daugelis jo pradedančiųjų įmonių.

2013 m. Page'as paskelbė apie "Google" dukterinės įmonės "Calico", kuri siekia išgydyti mirtį, sukūrimą.

Kurzweilo dokumentiniame filme "Transcendentinis žmogus" (The Transcendent Man) taip pat aiškiai parodyta, kad jis nori ieškoti amžinojo gyvenimo anapus Dievo.