Jevgenijus Prigožinas: Rusijos prezidento spaudos sekretoriaus sūnus tarnavo paprastu artileristu ČVK "Vagner"

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-04-22 06:46:00, skaitė 633, komentavo 34

Jevgenijus Prigožinas: Rusijos prezidento spaudos sekretoriaus sūnus tarnavo paprastu artileristu ČVK

Kai kurie Rusijos elito atstovų vaikai jau yra įgiję patirties dalyvaudami realiose kovinėse operacijose specialiosios karinės operacijos zonoje.

Pavyzdžiui, Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo sūnus tarnavo paprastu artileristu viename iš Vagner ČVK padalinių. ČVK  įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas apie tai papasakojo interviu su kariniu korespondentu Aleksandru Simonovu, kuris buvo paskelbtas Telegram kanale https://t.me/brussinf.

Kas padarė įtaką jaunam žmogui - nežinoma. Bet, kaip sako Prigožinas, Peskovo sūnus atitarnavo „vagnerovcų“ artilerijos padalinyje absoliučiai normaliai.

“Iš visų mano pažįstamų vienas žmogus, Dmitrijus Sergejevičius Peskovas, kažkada garsėjęs kaip beviltiškas liberalas, savo sūnų, kuris dalį gyvenimo pragyveno Pindostane, jei neklystu, ar Anglijoje, atėjo ir pasakė: „Paimk jį paprastu artileristu“, - papaskojo Prigožinas.

ČVK įkūrėjas pabrėžė, kad Peskovo sūnus tarnavo RSZO "Uragan" ekipaže, „iki kelių purve“. Kitų detalių apie oficialaus Rusijos valstybės vadovo atstovo spaudai sūnaus tarnybą Jevgenijus Prigožinas nepateikė. 

"Mažai kas apie tai žino", - pabrėžė Prigožinas.

Iš anksčiau žiniasklaidoje paskelbtos medžiagos žinoma, kad Peskovo sūnus Nikolajus kadaise tarnavo strateginėse raketinėse pajėgose. Po to keli opoziciniai feikomiotai pranešė, kad jis neva atsisakė atvykti į karinį komisariatą mobilizacijos metu, tačiau tada, apsimetę karinės komisariato darbuotojais jam skambino prankeriai.