Gegužės 3-oji: Lenkija širdyje, o Lietuva...

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-04-30 15:14:00, skaitė 454, komentavo 8

Gegužės 3-oji: Lenkija širdyje, o Lietuva...

Prof. Povilas Gylys FB paskyroje parašė

Gegužės 3-čia yra Lietuvos vardo išnykimo iš pasaulio politinio žemėlapio diena. Tačiau dvaro mankurtai ją švenčia. 

1791 gegužės 3-ią Varšuvoje buvo priimtas teisinis dokumentas, kuriame nelieka Lietuvos. Lenkija tampa unitarine valstybe. Ne Abiejų tautų, bet lenkų tautos valstybe. Be Lietuvos didžiosios kunigaikštystės. Lenkų valia tą dieną švęsti. Lietuviams tai- gedulo ir liūdesio diena. Geranoriška lenkų visuomenės dalis lietuvių jausmus suprastų. Ta dalis Vilniuje tą diena nerengtų renginių, kurie žeidžia lietuvių patriotinius jausmus. Bet Lenkija rengia. Su, mano nuomone, provokuojančiu bei šovinistiniu šūkiu- "Lenkija širdyje". Tai vyks Vilniaus širdyje -Rotušės aikštėje. Mūsų "elitui" tylint.

Lietuvos naikinimo klausimui skirta ir Kęstučio Skrebio laida "OP TV plius" kanale: "Vėl "po lenkais": ar išliks Lietuvos valstybė tarp "gerųjų slavų"? | Europa skyla dėl Kinijos."

https://www.youtube.com/watch?v=g0vuANhKwr8

Istoriką dr. Algimantą Kasparavičių kalbina Kęstutis Skrebys

VIlniuje - milžiniškas renginys "Lenkija širdyje": kas pasikeitė?

Kaip Lietuva išgyvens naujoje Europos sląvų brolijoje?

Skylanti Europa: prieš Ameriką už Kiniją

Macrono pareiškimas po vizito ir Lietuvos užsienio politikos vektorius.

Slinktys Rytų Europoje: Intermarium ar Žečpospolita Nr.2 ?

Kiek realus toks scenarijus, ar neištirps Lietuva?

Ar verta švęsti gegužės 3-iąją?

Nesu istorikas, bet matau, kaip per vienerius metus Lietuvos sostinė buvo surusinta. Vilnius grįžo į mano vaikystės laikus - 6-tąjį dešimtmetį. Tai įvyko dėl masinio slavų persikraustymo iš Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos, mūsų valdžios sudarytų jiems sąlygų nesimokyti lietuvių kalbos, mokinti vaikus rusiškose mokyklose, lengvatų, gaunamų skurstančių lietuvių sąskaita. Štai tokių "pabėgėlių" nuo karo, Lukašenkos ir Putino radosi vos ne 10% nuo lietuvių populiacijos Lietuvoje. 

Prisipažinsiu, aš labai rezervuotai stebėjau tiesiog beprotišką lietuvių troškimą padėti "nuo karo bėgantiems ukrainiečiams", prasidėjusį svetimos valstybės simbolių garbinimą. Daugelis tų "pabėgėlių", kaip paaiškėjo vėliau, buvo tik geresnio gyvenimo siekiantys rusakalbiai, kuriems karas Ukrainoje buvo pretekstas laisvai iškeliauti į ES. Tokių "išdurtų" "pabėgėlių" globėjų  tarpe yra ir mano giminių, artimų pažįstamų.

Manau, labai iškalbingas ir šis Kęstučio Skrebio video apie "pabėgėlių" siekį Lietuvoje diegti daugiakalbystę viešame valstybės gyvenime:

 „Skandalinga: pabėgėliai baltarusiai iškėlė reikalavimus Seimui dėl valstybinės kalbos ir pilietybės“

https://youtu.be/MwH1OaPB95I

Vykstantis lietuvių kalbos išstūmimas, manau, labai pasitarnaus Lietuvos polonizacijai.