Monika Garbačiauskaitė: Kursime aukštos kokybės žurnalistiką, kuri pasiekia auditoriją, kad ir kur jį būtų

Autorius: Monika Garbačiauskaitė - Budrienė Šaltinis: https://www.facebook.com/monik... 2023-05-03 14:48:00, skaitė 469, komentavo 15

Monika Garbačiauskaitė: Kursime aukštos kokybės žurnalistiką, kuri pasiekia auditoriją, kad ir kur jį būtų

Pretenduodama į LRT vadovo poziciją, daug laiko skyriau savo programai parengti. Beveik 100 puslapių dokumente su priedais detaliai aprašiau savo viziją, kaip įgyvendinti neseniai patvirtintą LRT strategiją, kaip vadovauti 600 darbuotojų organizacijai ir užtikrinti, kad Lietuvos visuomeninis transliuotojas nenustotų būti svarbus visai visuomenei ir kiekvienam asmeniškai.

Šiuose rinkimuose programų santraukos bus viešos, tačiau nusprendžiau savo programą jums pristatyti išsamiau.

Žinoma, nesitikiu, kad imsite skaityti tuos 100 puslapių. Todėl siūlau savo programos serialą – kiekvieną darbo dieną po seriją. Šiandien pirmoji serija.

Kursime aukštos kokybės žurnalistiką, kuri pasiekia auditoriją, kad ir kur jį būtų. Toks yra vienas svarbiausių mano programinių tikslų. Naujienos yra labai svarbi LRT turinio ir misijos dalis, todėl žurnalistikai skirsiu ne vieną postą.

Kokia vizija? Padėti geriau suprasti vieniems kitus ir visuomenę, kurioje gyvename, taip stiprinant jos laisvę, gerovę ir demokratiją.

Kaip? Įgyvendinant visoms trims medijoms skirtą Naujienų strategiją, kurią pasitvirtinome mano pirmosios kadencijos pabaigoje.

Kuriame aukštos kokybės žurnalistiką, kuri pasiekia auditoriją – kad ir kur ji būtų. Kuriame žurnalistiką, kuri skatina priimti sprendimus šiandien ir turi išliekamąją vertę. Kalbamės su visais ir apie visus, keliame sunkius klausimus, grįžtame prie nebaigtų nagrinėti temų. Tikriname ir tiriame, aiškiname ir aiškinamės, klausomės ir girdime, dalijamės žiniomis ir mokomės – kad būtume verti pasitikėjimo ir keistumėmės kartu su pasauliu.