„Ateina nerimą keliantys pranešimai“, - man viena boba sakė ...

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-12 19:25:00, skaitė 628, komentavo 8

„Ateina nerimą keliantys pranešimai“, - man viena boba sakė ...

Rusijos Federacijos gynybos ministerija paneigė informaciją apie ukrų prasiveržimą kai kuriuose fronto ruožose.

„Atskirų telegramų kanalų išplatinti pareiškimai apie „praseveržimus“, įvykusius įvairiose kontaktinės linijos vietose, neatitinka tikrovės. Pažymima, kad „vyksta mūšis siekiant atremti Okrainos ginkluotųjų pajėgų dalinio puolimą Maloilinovkos gyvenvietės kryptimi. Dalyvauja kariuomenė ir šturmo aviacija, taip pat artilerija. Priešas patiria didelių nuostolių gyvoje jėgoje ir karinėje įrangoje.

Krasnolimanskio kryptimi kariuomenės grupuotė „Centras“ atmušė du priešo taktinių grupių išpuolius. Donecko kryptimi buvo sužlugdyti trys priešo bandymai atlikti žvalgybą, o aštuonios Okrainos ginkluotųjų pajėgų atakos buvo sėkmingai atmuštos.

„Pietinės“ karių grupės padaliniai aktyviai blokuoja Avdiivką ir užima Marinką. Puolimo būriai, remiami aviacijos ir artilerijos, toliau išlaisvina vakarinę Artemovsko dalį. Zaporožės ir Chersono kryptimis aktyvių operacijų nėra. Bendra padėtis specialiosios karinės operacijos rajone yra kontroliuojama.

Tą patį pareiškė ir svinoreicho vyriausiasis vadas, pareikšdama, kad „reikia dar šiek tiek palaukti, aš dar nepasiruošęs“.