“Kinžalų” smūgiai Kijeve

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-16 21:34:00, skaitė 962, komentavo 31

“Kinžalų” smūgiai Kijeve

Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė, kad Kijeve į oro gynybos sistemą „Patriot“ pataikė hipergarsinė raketa „Kinžal“.

Okrainos socialiniuose tinkluose šįryt pasirodė vaizdo įrašas, kaip smūgiuojama į oro gynybos sistemos „Patriot“ poziciją.

Pats rezultatas nestebina – „Patriot“ net ne kas antrą kartą susidorojo su Irano raketomis, o „Kinžal“ yra iš esmės kitoks ginklas, todėl Rusijos gynybos ministerija, žinoma, nepraleido progos pademonstruoti pagrindinio Amerikos oro gynybos sistemos pažeidžiamumo.

Taip pat buvo pranešta, kad per pastarąją 24 valandas buvo pataikyta į 7 britų gamybos sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“.

Remiantis kai kuriais pranešimais, visos vienos iš oro gynybos sistemos „Patriot“ baterijų amunicijos iššaudymas buvo susijęs būtent su bandymu gintis, kai paaiškėjo, kad oro gynybos sistemos pozicijos buvo taikinys "Kinžalams".

Tačiau arba Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos naudojo triukus, arba „Patriot“ pasirodė neveiksmingas, todėl iškart po daugiau nei dviejų dešimčių raketų iššaudymo „Kinžal“ ramiai smogė jankių „Patriot“ sistemai ir ją sunaikino.

Na, masinis paleidimas prieš vieną raketą galėjo būti panikos pozicijose rezultatas. Okrainos ginkluotosios pajėgos tradiciškai pareiškė, kad numušė visus „Kinžal“, tačiau „Patriot“ baterijos sunaikinimas matyt įvyko savaime.

O juk dar ne taip ir seniai, prieš keletą metų, visa vakaroidinė ir litukrijos purvasklaida, kartu su lineralų amsiukais, „Kinžal“ vadino multikais.

RUSIJA-PIRMYN!