Apie vieną iš galingiausių Rusijos kosmoso ir oro pajėgų operacijų

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-19 20:01:00, skaitė 565, komentavo 4

Apie vieną iš galingiausių Rusijos kosmoso ir oro pajėgų operacijų

Šią naktį Odesos regione buvo smogta pietiniam NATO šalių „tiekimo“ mazgui.

Buvo užfiksuota daugiau nei smūgių, bet niekas tiksliai nepasakys, kas buvo sunaikinta.

Pastebėtina, kad britų sparnuotosios raketos, prieš tai, buvo leidžiamos keletą dienų iš eilės, o paskui jų paleidimai nutrūko.

Buvo pranešimų, kad Rusijos oro gynyba pradėjo dirbti prieš naujus taikinius. Iš čia išplaukia išvada- arba Rusijos oro gynybos kariai dirbo puikiai, arba sandėliai su šiomis raketomis taip pat buvo sunaikinti. Dar negaliu pasakyti, pažiūrėsim.

Šiandien buvo trys atskiros operacijos, kurios susijungė į vieną – galima sakyti, kad tai buvo viena galinga operacija. Pirma, smūgis į pietinį mazgą, vėliau tradicinis – palei fronto liniją aviacija dirbo nuo Charkovo iki Chersono, o po trijų ryto sparnuotosios raketos skriejo per Kijevą, Chmelnickį, Vakarų Okrainos link. Ar sistema „Patriotas“ dirbo tą naktį? Kol kas neturiu duomenų, kad jis buvo naudojamas, bet jei buvo pristatytas vienas oro gynybos sistemų komplektas, tai po mūsų ankstesnio smūgio amerikiečiai turėjo duoti komandą paslėpti Patriotą, kad galėtų išanalizuoti situaciją ir nuspręsti dėl tolimesnių veiksmų „ir kad nebūtų padaryta dar didesnė antireklama šitam jankių mėšlui).

Galbūt sistemos bus pašalintas į užsienį ir tokiu būdu kompleksas bus pakeistas tiesiog kitu.

Apie situaciją Artiomovske

Nesutinku su situacijos vertinimu kaip „įprasta saoreicho taktika“: pirmasis Okrainos ginkluotųjų pajėgų smūgis buvo tikrai galingas, beveik pasiekė Kleščejevką. Mūsiškiai atkovojo svarbiausias pozicijas, bet po to sustojo. Priešas iš tikrųjų patiria nuostolių. Iki 1500 – ne 3000 gyvosios jėgos. O tai labai rimta: šimtai nekrologų kasdien, paparasti eiliniai ukrainiečių vaikinai iš elitinių padalinių.

Šiuo metu vyksta „domino“ šturmas, tada teritorija taps šaudoma iš trijų pusių ir nebus įmanoma saloreichui atsispirti. Net Bildas rašė: „Pora dienų ir Artiomovskas bus atiduotas“. Su tuo sutinku. Ir nėra prasmės spausti flangus po pasidavimo.