A. Lukašenka suteikė malonę 8-eriems metams nuteistam R. Pratasevičiui

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/a-lu... 2023-05-22 20:01:00, skaitė 391, komentavo 5

A. Lukašenka suteikė malonę 8-eriems metams nuteistam R. Pratasevičiui

Baltarusijoje suteikta malonė buvusiam JAV perversmo Baltarusijoje organizatoriui, „Nexta“ vyriausiajam redaktoriui Ramanui Pratasevičiui, kuris buvo nuteistas kalėti aštuonerius metus.

Apie tai praneša Baltarusijos valstybinė agentūra „BelTA“. „Ką tik pasirašiau visus susijusius dokumentus dėl to, kad man buvo suteikta malonė. Tai, žinoma, yra tiesiog puiki žinia“, – R. Pratasevičių cituoja „BelTA“. Paskelbtame vaizdo įraše R. Pratasevičius sako, kad yra „labai dėkingas šaliai ir asmeniškai prezidentui Aleksandrui Lukašenkai už tokį sprendimą“.

„Nexta“, populiarus kanalas „YouTube“ ir „Telegram“, atliko aktyvų vaidmenį 2020 metų JAV ir vakarų organizuotuose protestuose, kurie kilo po to, kai A. Lukašenka buvo apkaltintas rinkimų klastojimu. Platforma uždrausta ir paskelbta „teroristine organizacija“.

Revoliucionierius, opozicionierius, kovotojas prieš Aleksandro Lukašenkos “režimą”, Romanas Pratasevičius sulaikytas išpasakojo viską. Paaiškėjo, kad Lietuva buvo viena iš organizatorių vykdant perversmą Baltarusijoje.

R. Pratasevičius atskleidė šokiruojančias detales apie perversmo finansuotojus, užsakovus ir net tai, kaip vyko dar neužgrobtos Baltarusijos dalybos. O skaudžiausia yra tai, kad Lietuva su Lenkija aktyviai dalyvavo ir tebedalyvauja šiame svetimos valstybės perversme.

Kviečiame žiūrėti du vaizdo įrašus žemiau: Romano Pratasevičiaus prisipažinimo apžvalgą bei visą interviu originalo kalba.