Apsisaugoti nuo nelegalių migrantų: Lenkijos valdantieji įvykdė pažadus, o Italijos - apsimelavo

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-29 17:16:00, skaitė 403, komentavo 2

Apsisaugoti nuo nelegalių migrantų: Lenkijos valdantieji įvykdė pažadus, o Italijos - apsimelavo

Lenkija

 

"Stovime šalia tvoros, kuri saugo didelę dalį mūsų rytinės sienos, ypač šią pavojingą sienos su Baltarusija atkarpą. Tai 187 km tvoros, daugiau kaip 200 km elektroninių įrenginių, 800 km kabelių. Visa tai kartu sudaro sąlygas apsunkinti sienos kirtimą", - spaudos konferencijoje Kopčanuose pabrėžė Teisės ir teisingumo prezidentas Jaroslawas Kaczynskis.

Kaip pažymėjo jis, užkardas leido "sustabdyti Lukašenkos ir Putino puolimą prieš Lenkiją naudojant žmones, kurie nebuvo pabėgėliai".

Tai buvo ekonominiai migrantai, kuriems kelias per Lenkiją - iš pradžių per Baltarusiją, dažnai per Rusiją - atvėrė perspektyvas. Kad būtų aišku, dažnai tai nebuvo žmonės, kurie savo šalyse taip pat buvo vieni skurdžiausių. Ten buvo dalis, galbūt žemesnioji viduriniosios klasės dalis. Priešingu atveju jie nebūtų turėję pinigų sumokėti mokesčius, kad galėtų čia būti- prie užtvankos pasienyje su Baltarusija sakė partijos "Teisė ir teisingumas" pirmininkas.

Tai buvo hibridinis karas, ir tai pabrėžiu, nes iki šiol yra teigiančių, kad sienos gynyba yra nežmoniška, pažeidžianti prigimtines žmonių teises. Tai nebuvo pabėgėliai. Tai buvo žmonės, kurie leidosi išnaudojami nusikaltėlių, norinčių destabilizuoti mūsų šalį. Jiems tai nepavyko. Dėka to, kad partijos "Tvarka ir teisingumas" sukurtos valdžios institucijos, saugumo komitetas, kuriam tuo metu vadovavau, jau po pirmųjų žinių iš Lietuvos, kad vyksta tokie veiksmai, priėmė atitinkamus sprendimus. Pirmiausia apie vielinę tvorą, o po kelių dienų ir apie tokios tvoros statybą. Tokių tvorų yra Europoje, pasaulyje. Tai yra patikrintas metodas - pabrėžė Jaroslawas Kaczyńskis.

Teisės ir teisingumo pirmininkas priminė, kad opozicija netikėjo, jog užtvanka bus pastatyta.

Nenoriu cituoti necenzūrinių prezidento D. Tusko žodžių, kuriais jis kalbėjo apie šios užtvankos statybos perspektyvą, tačiau jo teiginių esmė buvo ta, kad užtvanka nebus pastatyta. Na, ji buvo pastatyta, visi tai mato. Ši užtvanka mums labai gerai tarnauja, ji reikalinga - pabrėžė Kaczyńskis.

ES buvo primintas perkėlimo klausimas, nors jis buvo uždarytas. Noriu tvirtai pabrėžti, kad mūsų vyriausybė niekada su tuo nesutiks. Nesutikome su tuo prieš daugelį metų ir nesutiksime dabar. Mes užbaigėme šį klausimą, tačiau šiandien yra tokių, kurie, matyt, nori, kad Europa pasikeistų neigiama linkme, kurie nori įskaudinti šalis, kurios tam priešinosi ir prie to grįžta. Mes nekeisime savo pozicijos, ginsime savo teisę būti šeimininkais savo šalyje, kad lenkai galėtų patys nuspręsti, kaip turi atrodyti jų šalis, jų saugumas, jų gyvenimas. Tai mūsų suvereniteto klausimas, ir mes jį ginsime - pabrėžė Jarosławas Kaczyńskis Kopčanuose.

AVvXsEggguBgPTeHvMGhF13LaZTAe1SRCGaXGs5Mv9YeAavi77ttxsTHFTDcT56eQTIIpXpYn4jVIgpiD1ynDFqheDO2_GKn-qWbMgXvq0dtpeny5wb8K-IUC6QMsNp_y07A8fsGB413tS4yRGm6I62-9DrZHwNl1sIL3XX4GeQT_Tg6ZchI4S6RJsZiNT01=w461-h348

Italija

 

Italijos premjerė Georgia Meloni lankėsi Sicilijoje, kur gegužės 28 d. vyks savivaldos rinkimai. Rinkėjams ji žadėjo spręsti migracijos problemą ir žadėjo "struktūrinius sprendimus".

Nuo pat atvykimo į "Palazzo Chigi" Giorgia Meloni migrantų klausimą iškėlė į pirmą vietą savo prioritetų sąraše, o dabar, kai Europoje vyksta svarbiausias mūšis, ji pasirengusi pateikti savo idėjas, rašoma Il Giornale.

Šios idėjos - labai paprastos, bet vargu ar įgyvendinamos. Apie šias idėjas rašiau gegužės 26 d. Jos labai primityvios: paskirstyti nelegalius imigrantus po visas ES valstybes, o iš nenorinčių priimti juos, reikėtų atimti po 22000 eurų už kekvieną nepriimtą migrantą. Lenkija, Vengrija, Slovakija, Kroatija kategoriškai atmetė tokį planą.

"Esame blogiausioje padėtyje dėl imigracijos, bet pažadu, kad galiausiai laimėsiu, rasdama struktūrinius sprendimus", - sakė Meloni nuo scenos Katanijoje, kur palaikė mitinge Katanijos kandidatą į merus Enrico Trantino. 

Il Giornale skaitytojai kritikuoja premjerę Meloni ir jos idėją išdalinti nelegalius migrantus:

nati12 rašo:

Net jei ir bus įvestas priverstinio perkėlimo principas, jis neveiks, jau nekalbant apie "solidarumo principą". Nes nelegalių imigrantų niekas nenori, o kitos Europos šalys vienaip ar kitaip padarys viską, kad juos išstumtų atgal ir kaip visada visi jie liks Italijoje. Išeitis būtų tikra Europos jūrų blokada, bet jie apie tai net nekalba....

Junebug

Ar Meloni nepagalvojo, kad tie, kurie pusiasalį užpildo beviltiškais žmonėmis, naudojamais kaip destabilizuojančios žmogiškos bombos, "slepiasi" pačioje ES? T.y. ji žaidžia didelius žaidimus su Putino Rusija, o paskui bailiai bailiai bėga prieš susikompromitavusią, melagingą ir priešišką Europą? Vis dėlto viskas atvirai, kaip ir tam tikrų ES valstybių vėliavos, plevėsuojančios ant nevyriausybinių organizacijų laivų...

spiritus

Ji išeis į viršų, supranti? Melonio kuklumas yra tariamas. Ji sako, kad ras struktūrinį sprendimą: kaip? kada? O kol kas mus užplūsta ir po kelerių metų imigrantų bus daugiau nei italų. Pagarba Meloni ir jos falšams bei neįgyvendinamiems pažadams!

Smax

Vieninteliai du realūs dalykai, kuriuos jis gali padaryti, tai atremti išvykimą siunčiant laivus prieš Tuniso Libijos pakrantę ir pradėti rimtą deportacijos kampaniją. Visa kita yra pūkas. Niekas nenori nelegalių imigrantų.

gianni1957

Imigracijos byla jau ne vienerius metus buvo darbotvarkės viršuje, t.y. nuo tada, kai jis pažadėjo, kad išspręs problemą iš karto. Gaila, kad nuo to laiko, kai jis turi tokią galią, skaičiai dar padidėjo. Sprendimas yra neleisti jiems atvykti į Europą ne skirstymas ir kiti šūdai. Pastebėję laivą turėtumėte duoti jo gyventojams maisto, padėti jį suremontuoti ir išsiųsti atgal. Europa negali priimti milijardo niekuo dėtų afrikiečių.

Praktiškai visi skaitytojų atsiliepimai - kritika premjerei Meloni. Italai mano, kad ir vėl bus spgauti, o rinkiminiai pažadai sustabdyti nelegalią imigraciją taip ir liks tik pažadais.

Nuorodos:

https://wpolityce.pl/polityka/648278-prezes-pis-w-kopczanach-spelniamy-swoje-obietnice

https://www.ilgiornale.it/news/interni/centrodestra-unito-piazza-catania-scelta-campo-domani-urne-3-2157838.html

https://www.ilgiornale.it/news/europa/vi-prometto-che-spunter-io-giorgia-meloni-ottimista-sul-2157820.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/05/briuselis-nori-prievarta-perkelineti.html