Algimantas Rusteika: Dėl J. Ohmano LRT eteryje viešai išreikštos neapykantos, Lietuvos šeimų sąjūdis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-07-08 15:31:00, skaitė 383, komentavo 4

Algimantas Rusteika: Dėl J. Ohmano LRT eteryje viešai išreikštos neapykantos, Lietuvos šeimų sąjūdis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Dėl Jono Ohmano LRT eteryje viešai išreikštos neapykantos, niekinimo ir tyčiojimosi iš Lietuvos žmonių, gerbiančių savo valstybės vėliavą, Lietuvos šeimų sąjūdis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, nes tai yra nusikaltimas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 str.2 dalyje.

Taip pat kreiptasi dėl Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo 12 str. 2 dalies nuolat vykdomo, tęstinio pažeidinėjimo keliant vėliavas ant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos bei kitų valstybinių institucijų pastatų, reikalaujant pagal Administracinių nusižengimų kodekso 519 straipsnį už Vėliavų iškėlimo tvarkos pažeidimus patraukti atsakomybėn šių institucijų vadovus.

Reakcija kol kas tokia - GP persiuntė pareiškimą tyrimui Vilniaus apygardos prokuratūrai, ta - Vilniaus apylinkės prokuratūrai, ta - Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. Nes nepakanka duomenų sprendimui priimti. Atliks tikslinimą.

Na, viskas kaip ir taip. Tik paskutinis sakinys viską išduoda - prašo informuoti pareiškėją apie "priimtą procesinį sprendimą".
Prokuratūros net informuoti prokuratūra net neprašo. Reiškia, prokuratūra jau jokių veikų pati nebetirs ir sprendimų nebepriiminės. Viską patikslins ir nutars policija ir parašys raštelį.

Tai žmonių kalba reiškia, kad dėl nusikaltimo, numatyto BK 170 str., ponui J.Ohmanui nieko nebus, nes prokuratūra jokio tyrimo nedarys.

Tik dar įdomu, kaip A.Armonaitę išsukinės, nes Vėliavos įstatymo pažeidimai akivaizdūs. Informuosiu apie eigą.