NATO “advokatas” Skvernelis nepatenkintas Anušausko plepumu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nato... 2023-08-04 00:11:00, skaitė 410, komentavo 5

NATO “advokatas” Skvernelis nepatenkintas Anušausko plepumu

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime narys Saulius Skvernelis, reaguodamas į krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko paviešintą informaciją, kad artimiausiu metu bus pasirašytas ketinimų protokolas su Vokietijos gamintojais dėl „Leopard“ tankų įsigijimo, trečiadienį kreipėsi į Paslapčių apsaugos koordinavimo komisiją.

S. Skvernelis prašo Paslapčių apsaugos koordinavimo komisijos pagal kompetenciją įvertinti, ar A. Anušausko paviešintoje informacijoje apie vokiškų tankų pirkimą, jų savybes, šių savybių palyginimą su kitų gamintojų tankų savybėmis nėra įslaptintos informacijos, Lietuvai perduotos iš NATO narių ar kitų užsienio valstybių, ir ar šios informacijos saugumas Krašto apsaugos ministerijoje buvo ir yra tinkamai užtikrintas.

„Krašto apsaugos ministro paviešinta informacija apie planuojamus ginkluotės pirkimus iš NATO narės, vienoje šalyje gaminamos ginkluotės palyginimą su kitų NATO narių gamintojų teikiama ginkluote ar ketinimų protokolus gali turėti tolimesnių pasekmių santykiams su sąjungininkais, jų pasitikėjimui ir netgi dalijimuisi įslaptinta informacija tarp NATO narių, todėl būtina išsiaiškinti, ar ministro atskleista įslaptinta informacija nebuvo Lietuvai patikėta NATO sąjungininkų“, – teigia Seimo narys, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

Parengta pagal LRS inf.