Tik paskutinis durnius dar nesuprato, kad "didysis Ukrainos kontrpuolimas" – žlugęs reikalas nuo pat pradžių

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://www.15min.lt/naujiena/... 2023-08-19 04:50:00, skaitė 976, komentavo 31

Tik paskutinis durnius dar nesuprato, kad

Nežinau, kokiu debilu reikia būti, kad iki šiol vis dar tikėti masinių durninimo organų Lietuvoje skleidžiama propaganda apie "lėtai bet užtikrintai" vykstantį Ukrainos kontrpuolimą.

Daugiau nei du mėnesius "seniausios pasaulyje nacijos" kodiniu pavadinimu "ukrainiečiai – ne rusai" armija žudosi į Rusijos paruoštas gynybines linijas. Rezerve nebeliko nė vienos pilnai sukomplektuotos brigados. Sunaikinta apie pusė visos NATO-istinės karinės technikos, skirtos specialiai šiam šou. O rezultatas niekinis – nė vienoje vietoje nepralaužta net pirmoji gynybinė linija. Visu fronto perimetru Rusijos kariuomenė paruošė nuo 3 iki 5 gynybinių linijų. Ypač svarbiose strategiškai vietose – gynybą sudaro 7 linijos.

Rusijos kariuomenė pasirinko II-ajame pasauliniame kare Raudonosios armijos naudotą "aktyvios gynybos" taktiką – kai kariniai daliniai sėdi savo įtvirtinimuose patogiose gynybai lokacijose, su saugiu užnugariu, puikiai suderinta logistika, su pilnu ir kompleksiniu artilerijos, aviacijos, sunkiosios technikos palaikymu, ir metodiškai naikina jų pozicijas šturmuojantį priešą.

Skirtumas nuo taktinių mūšių tas, kad nėra puolimų, nėra išvaduojamų teritorijų, nėra miestų šturmų – o tik mėsmalė, kurioje fiziškai naikinama priešo gyvoji jėga ir technika, laukiant momento, kad puolanti pusė išeikvos visus savo kovinius resursus ir taps neįgali atremti kontratakų.

Tokios aktyvios gynybos metu, priekinės apkasų linijos ir netgi tam tikros taktiškai mažareikšmės teritorijos gali būti paliekamos atakuojančiam priešui kuris už laikiną pasistūmėjimą į priekį sumoka milžinišką kainą. O vėliau neduodant puolimo išvargintam priešininkui įsitvirtinti ir privežti savo pastiprinimų, aviacijos ir artilerijos pagalba jis yra permalamas ir vėl susigrąžinamos priešakinės pozicijos.

Būtent tokia taktika, buvo sunaikinta smogiamoji fašistinės Vokietijos vermachto jėga, sustabdžius jį prie Volgos, Maskvos ir Leningrado. O dabar yra naikinami Kijevo chuntos smogikai.

Pasižiūrėkite į aukščiau patalpintą, pačių vakaroidų nubraižytą žemėlapį – jame žaliai pažymėtos visos per kontropuolimą Kijevo chuntos užimtos teritorijos. Taktine prasme – nulis, none, zero, barankos skylė.

Ir tik debilams skirta propaganda kliedi apie "rusus stovinčius ant katastrofos sleknksčio" arba apie "10 žuvusių okupantų prieš 1 šviesos karį". Provakarietiškos chuntos situacija yra beviltiška – jie prašiko viską, ką galėjo ir vienintelė jiems likusi viltis – vakaroidams tarnaujantys išdavikai Rusijos federacijos valdžioje ir armijos vadovybėje, kurie turėjo sukelti chaosq Rusijoje dar 2022 metų pradžioje.

Bet šitą puikiai supranta ir patys rusai, todėl su kiekviena diena išdavikams vis sunkiau ir sunkiau sabotuoti Rusijos kariuomenės veiksmus, o bandymas atvirai pradėti perversmą Rusijoje gali baigtis jų pačių fiziniu sunaikinimu. Rusija iš tikrųjų kariauja keliais frontais – Ukrainoje prieš NATO banditų ir Kijevo chuntos smogikų aljansą, savo viduje – prieš išdavikus ir penktąją koloną, ir geopolitinėje erdvėje prieš konkurentus, bandančius pasinaudoti situacija ir sumažinti Rusijos federacijos tarptautinę įtaka.

Baisiausia tiesa, kurios nenori ir negali pripažinti nė vienas rusofobas – tai, kad Rusija laimi visuose trijuose frontuose. Ir sėkmingi veiksmai viename iš jų, padeda veikti likusiuose. Galima drąsiai teigti, kad pasibaigus specialiąjai karinei operacijai Ukrainos teritorijoje, Rusija bus išsivaliusi nuo išdavikų Gorbačiovo ir Jelcino palikimo savo valstybės viduje, o jos įtaka tarptautinėje arenoje bus stipriausia nuo TSRS laikų.

Spėkite, kas tuomet lauks Lietuvos?