Kremliaus įbauginti Vakarų vadovai

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/08/29/kr... 2023-08-29 17:59:00, skaitė 408, komentavo 3

Kremliaus įbauginti Vakarų vadovai

Geopolitinė padėtis

Lenkija ir Baltijos šalys įsipareigojo uždaryti savo sienas su Baltarusija, jei įvyktų „kritinis incidentas“, vakar pareiškė Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariušas Kaminskis.

„Ši padėtis aštrėja. Jau daug savaičių, keletą mėnesių susiduriame su grįžtančiu migrantų spaudimu prie mūsų sienos. Tas pats pasakytina ir apie mūsų partnerių sienas“, – teigia ministras.

Padėtis pasienyje esą tapo dar sudėtingesnė dėl „naujo elemento“ – kelių tūkstančių samdinių“ iš „Wagner Group“ dislokavimo Baltarusijos teritorijoje.

Lenkija, Lietuva ir Latvija pasirengusios nedelsiant koordinuotai uždaryti sienas su Baltarusija.

Pagaliau labai aiškus ir teisingas, tik deja, pavėluotas sprendimas. Ir asilui aišku, jog jei tikri ar tariami migrantai kirs sieną kurioje nors šalyje, jie galės šlaistytis ir po kaimynines valstybes.

O dėl „Vagner“ buvimo ar nebuvimo Baltarusijoje, padėtis iš esmės nepasikeitė. Netikėkite nei viena Maskvos melagiena ir ją atkartojančių papūgų Lietuvoje pranešimu, jog „Vagner“ grupė išformuota, perdislokuota, žodžiu, išgaravo ore.

Niekas niekur neišgaravo ir nedingo. Visos grėsmės buvo ir yra.

Žiniasklaida skelbia Putino – Makrono – Šolco telefoninius pokalbius, prasidėjus invazijai į Ukrainą. Nevarginsime jūsų pokalbių turiniu, tik atkreipsime dėmesį į kelis svarbius dalykus. Kalbėdamas su Šolcu ir Makronu, Putinas abiems „lyderiams“ sakė beveik tą patį, reikalaudamas pripažinti Krymą Rusijos dalimi, separatistinių „respublikų“ nepriklausomybes ir nė vienu žodžiu neužsiminė apie sankcijas.

„Jis man papasakojo apie visas savo idėjas, kaip rasti kompromisą. Jis kalbėjo apie demilitarizaciją, denacifikaciją … Ir jis prašė manęs pripažinti Krymą Rusijos dalimi. Ir tų respublikų nepriklausomybę. Nieko naujo, tiesiai šviesiai tariant, – skundėsi prancūzų kolegai Šolcas:

„Ačiū, tai buvo labai panašu į mano vakarykštį pokalbį su juo. Manau, kad dabar jis labai ryžtingai nusiteikęs eiti iki galo. Jo per televiziją transliuotos žinutės pobūdis ir žiaurumas, taip pat visos iniciatyvos, kurių jis ėmėsi kalbėdamas su pilietinėmis organizacijomis Rusijoje per kelias pastarąsias valandas, kelia didelį nerimą. Kalbant tiesiai šviesiai.“

Abu labu nutarė, kad Putinas visiškai radikalizavosi ir tapo neprognozuojamu. Mes net neabejojame, jog abu prezidentai po šių pokalbių su Putinu prastai miegojo mažiausiai tris naktis.

Įdomi vieno pokalbio dalis, kuomet Putinas nutraukė Makroną sakydamas, kad eina į čiuožyklą žaisti ledo ritulio. Kai Makronas pasakė, kad jis taip pat norėtų sportuoti, konkrečiai treniruotis boksą, Putinas pasakė: „Galvokite apie Zelenskį, kai daužysite bokso maišą“.

Na štai, pagaliau aiškėja apie ką telefonu reguliariai diskutuodavo ši trijulė. Ko siekė Makronas ir Šolcas aišku – mėgino kaip nors įtikinti Putiną nekariauti, rasti ryšį, bendras pokalbių temas.

Tačiau pokalbiams nepavykus, prezidentai likdavo it musę kandę ir labai išsigandę. Nors iš šalies gali pasirodyti, kad tai – nekalti prezidentų pasiplepėjimai, tačiau jie slepia psichologines Vakarų vadovų bėdas.

Putinas, kalbėdamas su Emanueliu ir Olafu turėjo tikslą juos išgąsdinti, įbauginti, priversti juos patirti slystančios žemės iš po kojų jausmą, kuomet beprotis puola bejėgį peiliu. Ir tas Putinui pavyko.

Jis žinojo, kad tai pavyks, todėl išmaudė nevykėlius prezidentus, priversdamas prakaituoti iš baimės. Būtent todėl mėnesių mėnesiais matėme myžčiojančius Vakarų šalių lyderius, o Vokietiją neleidžiančią net skraidinti paramos Ukrainai savo oro erdve.

Tad darsyk atkreipiame dėmesį į tai, kokios svarbios Kremliaus psichologinės operacijos.

Deja, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai pasidavė psichologiniam terorui. Greičiausiai jie iki šiol nesuvokia, kad Putinas juos „paėmė ant baimės“, išdūrė ir suvystė psichologiškai.

Naivuoliai tikėjo ir tiki, kad KGB dinozauras (veikęs pagal paruoštuką) kalba tai, ką galvoja.

Paguosti jūsų šiuo klausimu neturime kuo. Sąsagomis, manikiūru bei pozavimu ant žurnalų viršelių besirūpinantys karjeros klerkai ir manekenai, karo metu turėtų sėdėti stikliniuose kabinetuose, rašyti ataskaitas, paišyti PPT, nešioti kavą, o ne priiminėti pasauliui svarbius sprendimus.

Tačiau, kaip sakė mūsų mylimas Gasetas: „Kitokio elgesio nėra ko tikėtis iš žmonių, gimusių gerai organizuotame pasaulyje, kuriame jie mato tik gėrybes, bet nemato pavojų“.

Vakar Romos popiežius Pranciškus tapo Putino dvasiniu bendrininku, ragindamas Rusijos jaunimą prisiminti, jog jie yra praeities carų paveldėtojai.

Pranciškus savo kalboje Rusijos jaunimui sakė: „Nepamirškite paveldimumo. Jūs esate didžiosios Rusijos paveldėtojai – didžiosios šventųjų, karalių Rusijos, didžiosios Petro I, Jekaterinos II Rusijos, didžiosios Rusijos imperijos, kultūringos, tiek daug kultūros, tiek daug žmogiškumo. Jūs esate didžiosios motinos Rusijos paveldėtojai. Eikite pirmyn.“

„Būtent tokia imperialistine propaganda, „dvasiniais ryšiais“ ir „būtinybe“ gelbėti „didžiąją Motiną Rusiją“ Kremlius pateisina tūkstančių ukrainiečių žudymą ir Ukrainos miestų bei kaimų naikinimą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ nedelsiant pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olegas Nikolenko.

Šis popiežiaus pasisakymas, kurį išplatino didžiosios pasaulio naujienų agentūros – didelis smūgis Kijevui, Vatikanui ir visai katalikų bažnyčiai, kurios dvasinis lyderis atvirai remia tai, ką kaip didžiausią nuodėmę įvardijo Jėzus.

Ir tai, be abejo, dar viena šventė Kremliaus nusikaltėliams.

Mums sudėtinga komentuoti tokio popiežiaus (nusi)kalbėjimo priežastis. Pridursime, jog tiek Petras I, tiek Jekaterina II yra ideologijos sunaikinti lietuvišką kultūrą, tautiškumą, valstybingumą, prijungiant prie slavų pasaulio, pradininkai.

Reikšmingi postūmiai

Ukrainiečiai stabdo okupantų puolimą Marinkos srityje ir žengia į priekį Melitopolio kryptimi. Šį rytą ukrainiečių bepiločiai orlaiviai atakavo Tulos sritį Rusijoje ir sunaikino dar vieną rusų priešlėktuvinės gynybos sistemą.

Tai nepaprastai džiugi žinia.

Ukrainos kariai pripažįsta, kad bandydami veržtis į pietus jie susiduria su vis didesniais iššūkiais. Net ir daliniams pralaužus pirmąją Rusijos gynybos liniją, pasiekiami tik laipsniški laimėjimai daugiasluoksnėje gynyboje.

O be to, į gylį įsiveržę ukrainiečiai, dėl reljefo sąlygų tampa labai pažeidžiami. Rusai šią fronto liniją gerai dengia iš oro, stebi dronais, todėl bet koks karių ir technikos judėjimas tampa iš karto pastebėtas.

Didelis kliuvinys – rusų įtvirtinimai ir tranšėjos bei tuneliai. Ukrainos karius pasitinka automatiniai granatsvaidžiai, kulkosvaidžiai, prieštankinių raketų sistemos, o per laukus driekiasi prieštankiniai grioviai ir minų laukai.

Puolantiems ukrainiečiams reikia išardyti visą šią sudėtingą raizgalynę, sunaikinti priešą ir atremti atakas iš oro. Daug bėdų pridaro ir rusų valdomos aviacinės bombos, kurias okupantai naudoja masiškai.

JAV ekspertai pažymi, jog „rusai yra pastatę 100-350 m ilgio komunikacines tranšėjas, kurios padeda jiems tiek sustiprinti kovines pozicijas, tiek iš jų pasitraukti“.

Karo studijų institutas naujausiame fronto linijos vertinime teigia, jog įveikus pirmosios linijos kliūtis, pasitinka naujos, panašios į ankstesnį rusų gynybos sluoksnį.

Trumpai

Teroristas ir karo nusikaltėlis Putinas nedalyvaus Indijoje vyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikime, vietoj savęs atsiųs savo šešėlį – Lavrovą. Tokį sprendimą esą priėmė pats Putinas, nenorėdamas komplikuoti susitikimo.

Indijos „premjeras padėkojo prezidentui Putinui už nuoseklią Rusijos paramą visoms Indijos pirmininkavimo G20 iniciatyvoms“, – nurodo Indijos vyriausybė. Kaip nedėkos oficialusis Delis, jei rusai duoda daugiau pigios naftos, nei prieš karą.

Turkijos prezidentas Redžepas T. Erdoganas „netrukus“ apsilankys Rusijoje. Susitikimas greičiausiai įvyks Rusijos Juodosios jūros kurorte Sočyje. Tokiu būdu Ankara bandys įtikinti Rusiją grįžti prie grūdų susitarimo.

Kijevą purto skandalai dėl viešųjų pirkimų galimai per didelėmis kainomis. Esą striukės, kurios pirktos už 86 dolerius, galėjo daugiausia kainuoti 68 dolerius. Gynybos ministerijos sandoris biudžetui kainavo 30 mln. JAV dolerių.

Nors Ukrainos prezidentas Volodymyras Zalenskis pareiškė, kad korupcija turi būti prilyginta valstybės išdavimui, oponentai teigia, kad tokiu būdu siekiama, jog prie valdiškų pinigų sėdėtų prezidento žmonės.

Niekur nieko naujo. Visur taip pat, kaip ir kitur. Savi su savais, savi – saviems.

„The Economist“ teigimu, nors karo prieš Ukrainą pradžioje Rusija turėjo taktinių bepiločių orlaivių pranašumą 3:1, šiandien šalys yra lygiavertės.

Tai varo į neviltį Maskvos banditus Kremliuje.