Mokslo ministerija patvirtino: VAIKAI BUS TVIRKINAMI tiesiog pamokų metu!

Autorius: Nida Vasiliauskaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/nida.... 2023-09-08 20:10:00, skaitė 457, komentavo 10

Mokslo ministerija patvirtino: VAIKAI BUS TVIRKINAMI tiesiog pamokų metu!

Oficialus paaiškinimas (žr. nuorodą) turėtų nuraminti, tačiau verčia pakelti antakį dar labiau: pvz,, pirmokai, kaip nurodo ŠMSM, „mokosi pažinti ir apibūdinti pagrindines kūno dalis, organus ir jų funkcijas, atpažinti kūno dalis pagal jų atliekamas funkcijas“.

Esmė - ne kad nereikia pirmokams “mokėti atpažinti kūno dalių” ar kad jas dera apgaubti kokiais tabu, daužant per pirštus ar gėdinant už paminėjimą, bet kad čia daroma prielaida, jog PIRMOKAI ateina į mokyklą nepažindami jų! Pirmokai, ne vienmečiai-dvimečiai, kurie tradiciškai labai sėkmingai šeimoje išmokomi “suprasti” ir parodyti, kur ausytė, kur akytė, o kur nosytė ir ką jos “veikia”! Tai viena. O antra - kad to mokyti turi ne kas kitas, o mokykla, ir kad tai turi vykti ne intymioje artimų, emocinio ryšio siejamų žmonių aplinkoje, o klasėje, tarp pirmąkart sutiktų svetimų.

Dar pirmokai analizuoja (taip, būtent toks žodis parinktas - “analizuoja”) “[…] santykių įvairovę, klasės mokinių panašumus ir skirtumus, pomėgius, gebėjimus ir talentus, tyrinėja, kas yra lyčių lygybė ir kuo ji svarbi bendruomenei”.

T. y., realiai jie, pirmokai, nieko neanalizuoja - jie mokosi kartoti, ką sako mokytoja/s, ir leidžiasi į kolektyvinį vienas kito viešą apšnekinėjimą ir vertinimą bei reitingavimą (grynas oficialiai sankcionuotas šaltinis pirmai patyčių bangai - skirtingai nuo tos, kuri ir taip tuojau pačių mokinukų iniciatyva kils, šis bus būtent palaimintas mokyklos administracijos ir švietimo sistemos “iš viršaus”).

O iš paprotinimų apie “lyčių lygybę” dauguma pirmąkart gyvenime sužinos, kad nelygybės esama ir netgi esą visuotinai esama - nors atėjo į pirmą klasę net neįsivaizduodami, jog yra kažkuo blogesni ar geresni tik dėl to, kad yra berniukais arba mergaitėmis.

Antrokai jau “diskutuoja” apie lyčių vaidmenis - t. y. pirmąkart dauguma sužino, kad kažkam atrodo, pvz., virti “nevyriška” ar vairuoti “nemoteriška”. Vaikai iš šeimų, kuriose abu tėvai moka ir daro ir viena, ir kita! O jei kartais kurio šeimoje daro “pagal lyties stereotipus”, tai jo tėvai - atgyvenę, atsilikę, nebaigę net antros klasės, kurioje apie tai apšviečiama.

Taip pat antrokai “analizuoja tinkamus ir netinkamus prisilietimus” - t.y. turi kažkaip susipažinti su abiejų pavyzdžiais - jei ne išsipasakoti ar "paeksperimentuoti" (kaip kitaip suprasti skirtumą ir "analizuoti"?), tai bent iš pedagogo sužinoti, jog būna suaugusių, kurie, pvz., liečia va taip ir va ten, ir tas, aišku, nederama. Kas savaime - pats toks pasakojimas(is) - jau ir yra išties tvirkinimas.

Penktokai jau mokosi apie seksualinio priekabiavimo būdus ir tipus - kas irgi yra PIRMA priekabiavimas savaime, o tik po to - informacija. Jau nekalbant apie tai, kad žmonių, NESUPRANTANČIŲ, kas yra prievarta, kad jie šantažuojami ar kad jais naudojamasi, realiai nėra ("smurto neatpažinimas" yra naujoji politinė nesąmonė) - yra tik nematantys, kaip iš to išsisukti, arba kartais suinteresuoti verčiau nesisukti.

Septintokai, taip, mokomi pasirinkti kontraceptikus - tuo pačiu, vadinasi, išties mokomi, kad jie - JAU pozicijoje leistis į paieškas.

O aštuntokai - planuoti nėštumą. Pats laikas, ar ne? Kai tu - aštuntoje klasėje, čia informacija kaip tik tau!

Rimtai? Taip, kuo rimčiausiai.

P. S. Jei siekiate, kad to nebūtų, padėkite įsteigti partiją, pasiūlykite savo narystę "Antrajai Lietuvai" - rašykite info@antrojilietuva.com