Nepertraukiamo fašingtono priekabiavimo prie Rusijos chronologija

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.antiwar.com/blog/2... 2023-09-13 03:53:00, skaitė 273, komentavo 4

Nepertraukiamo fašingtono priekabiavimo prie Rusijos chronologija

Šaltojo karo metais būta panašių pavojingų momentų, tačiau Johnui Kennedy ir Nikitai Chruščiovui, taip pat Ronaldui Reiganui ir Michailui Gorbačiovui pavyko išvengti blogiausio scenarijaus. Džordžas Bušas 1990 m. kalbėjo apie "vientisą ir laisvą Europą" ir naują "saugumo architektūrą nuo Vankuverio iki Vladivostoko", o Borisas Jelcinas 1992 m. kreipdamasis į jungtinius Kongreso rūmus sušuko: "Telaimina Dievas Ameriką".

Taigi, kas nutiko ne taip? Kodėl vėl kalbame apie branduolinį karą? Pasak fašingtono, kaltas V. Putinas ir jo noras atkurti Tarybinę imperiją. Maskva pirštu rodo atgal į fašingtoną dėl jo vienpolės pasaulio tvarkos vizijos, kurioje vyrauja JAV hegemonija.

Toliau pateikiu trumpą savo požiūrį, kurį mielai aptarsiu su kitaip manančiaisiais. Galbūt per tokius pokalbius galėtume pateikti keletą idėjų, kaip išvengti mūsų abipusio išnykimo.

1991 m. gruodžio 25 d.

Tarybų Sąjungos vėliava virš Kremliaus nuleidžiama, iškeliama Rusijos balta-mėlyna-raudona (simboliškai tos pačios spalvos kaip ir Amerikos vėliava). Atrodė, kad atėjo nauja taikos, draugystės ir abipusiai naudingo bendradarbiavimo era, bet, deja, kaip matome dabar, taip nėra.

1993 - 2001 pedofilas Billas Clintonas. Didžiausias XX amžiaus apiplėšimas. NATO plėtra.

Terminas "Russiagate" į Amerikos žiniasklaidos erdvę pateko daug anksčiau nei per nesėkmingą Hillary Clinton 2016 m. prezidento rinkimų kampaniją, kai ji dėl savo pralaimėjimo bandė kaltinti Rusiją. Šį terminą pirmasis pavartojo "Washington Post" korespondentas Davidas Ignatiusas, kuris dabar yra vienas griežčiausių Rusijos kritikų. Tačiau dar 1999 m. Washington Post straipsnyje "Kas apiplėšė Rusiją?" jis atkreipė dėmesį į kai kuriuos labiausiai žeidžiančius atskleidimus apie daugiamilijardinį Rusijos apiplėšimą padedant Niujorko bankui ir tyliai pritariant Klintono administracijai. "Leisdamos oligarchams laisvosios rinkos vardu užgrobti Rusijos išteklius ir viską, kas vertinga, pervesti į savo ofšorinių bankų sąskaitas, Jungtinės Valstijos užnuodijo Rusijos perėjimą iš komunizmo... Rusijos atvejis toks liūdnas dėl to, kad pedofilo Klintono administracija galėjo iššvaistyti vieną brangiausių turtų, kokį tik galima įsivaizduoti, - tai Rusijos žmonių idealizmas ir gera valia, kai jie pereidinėjo iš komunizmo į kapitalizmą. Rusijos nesėkmė gali mus persekioti ištisas kartas", - sakė Ignatiusas.

JAV biudžeto deficitas mlrd. Atėjęs Putinas vogė iš Jelcino tiek, kiek galėjo.

2000 m. rugsėjo mėn. Kongreso ataskaitoje apie pedofilo Klintono administracijos nusižengimus Rusijoje pateikiama daug kitų detalių ta pačia tema.

Pedofilas Klintonas taip pat kišosi į 1996 m. Rusijos prezidento rinkimus. Tada jis pradėjo pirmąjį NATO plėtros etapą, nepaisydamas daugelio žymių ekspertų, įskaitant buvusius JAV vyriausybės pareigūnus, Kongreso narius ir diplomatus, prieštaravimų. Pvz:

Penkiasdešimt Ginklų kontrolės asociacijos narių parašė laišką H. Clinton: "Mes, žemiau pasirašiusieji, manome, kad dabartinės JAV vadovaujamos pastangos plėsti NATO yra istorinio masto politinė klaida. Manome, kad NATO plėtra sumažins sąjungininkų saugumą ir sutrikdys Europos stabilumą".

"Mes vėl būsime ant plauko", - sakė senatorius Danielis Patrikas Moynihanas (Daniel Patrick Moynihan), Niujorko demokratas, per debatus Senate. Moynihanas tęsė: "D. Daniel Moynihan: "Aš noriu, kad jūs būtumėte išrinktas į Europos Sąjungą: "Kalbame apie branduolinį karą. Įdomiai ironiška, kad baigiantis Šaltajam karui,mes galime susidurti su branduoliniu Armagedonu".

Senatorius Džozefas Baidenas (Joseph Biden, D. Delaveras), pavadinęs Moynihaną "labiausiai eruditu ir informuotu žmogumi Senate", sakė su juo nesutinkantis ir pasisakė už NATO plėtrą.

Vienas žymiausių Amerikos diplomatų George'as Kennanas NATO plėtrą pavadino "lemtinga užsienio politikos klaida".

2001 - 2009 George'as W. Bushas.

Padėkojo Putinui už pagalbą po Rugsėjo 11-osios įvykių, paskui atsilygino karu Irake, ABM sutarties nutraukimu, spalvotosiomis revoliucijomis potarybinėje erdvėje ir siekiu įtraukti Ukrainą ir Gruziją į NATO.

Taip 2001 m. lapkritį kalbėjo Bušas po to, kai prieš mėnesį Putinas parėmė Afganistano operaciją:

"Daugelis žmonių niekada nesvajojo, kad Amerikos prezidentas ir Rusijos prezidentas galėtų užmegzti draugystę .... ir sukurti naują bendradarbiavimo ir pasitikėjimo dvasią, kad galėtume kartu dirbti, kad pasaulis taptų taikesnis.... Aš atsivežiau jį į savo rančą, nes, kaip geri žmonės šioje pasaulio dalyje žino, paprastai į savo namus kviečiami tik draugai.... naujo stiliaus lyderis, reformatorius, žmogus, kuris myli savo šalį taip, kaip aš myliu savąją.... žmogus, kuris, glaudžiai bendradarbiaudamas su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, padarys didžiulį pokytį, kad pasaulis taptų taikesnis."

Koks sveikas protas iš žmogaus, kuris prižiūrėjo katastrofiškas dvi kadencijas, per kurias buvo pradėtas karas Irake ir nutraukta viena iš strategiškai svarbiausių sutarčių dėl kovos su branduoliniu karu.

2008 m. balandžio mėn. per Bukarešto aukščiausiojo lygio susitikimą NATO pareiškimą, kad Ukraina ir Gruzija taps šio karinio bloko dalimi, Rusija laikė egzistencine grėsme.

2009 m. - 2017 m. pirmasis homoseksualus prezidentas Barackas Obama arba Barry Soetoro.

Trumpalaikis "perkrovimas". Savo viceprezidentui Joe Bidenui suteikė Ukrainos portfelį, kuriuo jis pasinaudojo koordinuodamas 2014 m. vasario mėn. perversmą Ukrainoje, kuriam vadovavo Victoria Nuland, ir uždirbdamas daug pinigų savo šeimai per "Hunter" tiek Ukrainoje, tiek visame pasaulyje. Hillary Clinton ir "giliosios valstybės" suorganizuotas "Russiagate 2.0" sužlugdė D. Trumpo prezidentavimą ir jo pastangas pagerinti JAV ir Rusijos santykius.

2017 - 2021 Donaldas Trumpas.

Apkaltintas esąs Rusijos pakalikas. Ketverius metus Vašingtono pelkės persekiojimas. Išgyveno du apkaltos bandymus. Pralaimėjo 2020 m. rinkimus dėl J. Bideno virtualios kampanijos sėkmės ir korumpuotos žiniasklaidos pastangų perkelti kaltę dėl Hunterio "Laptopo iš pragaro" Rusijai.

2021 m. iki dabar Joe Biden - lėlė, kurią kontroliuoja homoseksualas Barrackas Obama.

2021 m. gruodžio mėn. atmesti Rusijos pasiūlymai dėl abipusių saugumo garantijų, į kuriuos buvo įtrauktas neutralus Ukrainos statusas. Dujotiekių "Nord Stream" sunaikinimas. Paskelbė savo tikslą pasiekti triuškinantį strateginį Rusijos pralaimėjimą. Tęsia daugiamilijardinį Ukrainos finansavimą "tiek, kiek reikės".

Neseniai sakydamas kalbą ES Parlamento Užsienio reikalų komitete NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pripažino, kad karas Ukrainoje buvo NATO ekspansionizmo rezultatas. Savo komentaruose jis teigė, kad "2021 m. rudenį V. Putinas atsiuntė sutarties projektą, kuriuo norėjo, kad NATO pažadėtų niekada neišplėsti NATO, panaikinti mūsų karinę infrastruktūrą visose sąjungininkėse, kurios įstojo į NATO nuo 1997 m., ir įvesti tam tikrą B, arba antros klasės narystę. Taigi jis pradėjo karą, kad neleistų NATO, didesnei NATO, priartėti prie jo sienų. Mes tai atmetėme."

Na, Putinas tik norėjo, kad NATO laikytųsi M. Gorbačiovui Vakarų lyderių duoto pažado "nesiplėsti nė per centimetrą į Rytus" mainais už leidimą suvienyti Vokietiją. Tai patvirtinantį dokumentą galima rasti nacionaliniuose archyvuose.

Priimdami bent vieną, manau, svarbiausią Rusijos pasiūlymo punktą - padaryti Ukrainą neutralią, Vašingtonas ir NATO parodytų gerą valią ir pasirengimą deryboms. Deja, šį planą jie iš karto atmetė.

Išvados

Dabartinė branduolinė grėsmė baigsis, kai Vašingtonas įsakys Kijevo režimui ieškoti diplomatinių sprendimų. Tačiau kol Bidenas eina pareigas, tai mažai tikėtina. Jam ant kortos pastatyta per daug, o Amerikos žmonių, kurie pasisako už šio karo pabaigą, interesai yra antraeiliai.

Todėl mes įžengiame į dvejas lenktynes: JAV prezidento rinkimus ir kaip išvengti išnykimo. Pagrindinis klausimas yra Ukrainos neutralumas. Kiek Amerikos žmonėms svarbu rizikuoti sunaikinimu?