Ginekologas buvo įžeidinėjamas už tai, kad atsisakė apžiūrėti transseksualą „moterį”

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: https://www.sarmatas.lt/09/gin... 2023-09-13 13:13:00, skaitė 381, komentavo 4

Ginekologas buvo įžeidinėjamas už tai, kad atsisakė apžiūrėti transseksualą „moterį”

Kova su „transfobija” peržengė sveiko proto ribas. Apie tai užsimena „Le Figaro” autorius straipsnyje apie ginekologą, patyrusį tikrą pjudymą. Jis patarė transseksualui kreiptis ne į jį, o į „trans” specialistą. Atsakingas gydytojas buvo apkaltintas, kad atsisakė priimti pacientę.

Ginekologas buvo puolamas už tai, kad nesiėmė apžiūrėti transseksualo „moters”.

Viskas prasidėjo nuo to, kai transseksualas „moteris” ir jos sutuoktinis kreipėsi į ginekologą. Gydytojas buvo pakankamai sąžiningas ir naivus, kad prisipažintų: jis nėra kompetentingas šiuo atveju, nes per visą savo karjerą turėjo reikalų tik su „tikromis moterimis”.

„Vadinasi, aš nesu tikra?!” Aktyvistų pasipiktinimui nebuvo ribų, ir byla įgavo teisminį atspalvį.

Daktaras Ačarjanas pasakė tiesą: savo ginekologo kėdėje jis iki šiol turėjo reikalų su „natūraliomis moterimis”. Tačiau pokalbyje su transseksualia moterimi ir jos partneriu vyru Viktoro Acharyano nuoširdumas buvo ne vietoje: abu piktinosi tuo, kaip jis juos atstūmė.

Pora paliko pasipiktinimą keliantį komentarą socialinėje žiniasklaidoje, į kurį gydytojas atsakė tokiu pareiškimu: „Neturiu įgūdžių bendrauti su vyrais, net jei jie nusiskuto barzdą ir mano sekretorei pasakė, kad tapo moterimis”, – parašė gydytojas. Šie nelemti žodžiai šį savaitgalį jam kainavo įžeidimų antplūdį.

„Mes smerkiame transfobiškas ir diskriminuojančias Poe ginekologo Viktoro Acharyano pastabas”, – penktadienį socialiniame tinkle „X” (buvęs Twitter) paskelbė asociacija „SOS Homofobija”. – Transfobija yra realybė, turinti rimtų pasekmių, ypač kalbant apie sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą. O problemos yra bendros: jos paliečia visą šalies teritoriją”.

Kalbant apie pačią asociaciją „SOS Homofobija”, ji laiko veltui neleidžia: jau rengia skundą teismui.

Tačiau kodėl skundas? Transseksualas ir jo vyras, pageidavęs likti neįvardytas, tiesiog norėjo informuoti asociaciją. Dabar jie patys pripažįsta, kad yra „šiek tiek apstulbę dėl to, kokį mastą įgauna ši byla”.

O juk viskas prasidėjo nuo įprasto vizito pas ginekologą. „Moteris man paaiškino, kad neseniai iš vyro virto moterimi, – sako registratorė. – Nedelsdama apie tai įspėjau gydytoją SMS žinute. Gydytojas atsakė, kad jis su tuo nėra susidūręs ir kad Bordo ir Tulūzoje yra šio profilio specialistų. Tai ir pasakiau pacientams. Tačiau jie sureagavo labai agresyviai ir pavadino mane transfobe”.

Daktaras Acharyanas, kurio reitingas socialinės žiniasklaidos vertinimo tarnybose, kaip ir jo sekretorės, yra 4,1 iš 5, gali pasigirti daugybe pagyrų sau. „Geriausias mano pažįstamas ginekologas, rūpestingas, dėmesingas ir labai profesionalus, – rašo viena pacientė. „Gydytojas yra nepaprastai malonus, švelnus ir tiksliai nustatantis diagnozę. Jaučiamės patogiai ir užtikrintai, o tai šiais laikais pasitaiko retai”, – priduria kita.

„Tai ne mano kaltė, nesu nei transfobas, nei homofobas ir daugeliui savo homoseksualių draugų padėjau pradėti vaiką”, – socialinėje žiniasklaidoje teisinosi daktaras Acharyanas. – Galėjau priimti šią porą ir imti iš jų 80 eurų, o tada jie būtų išgirdę, kad negaliu jiems padėti, nes tokie žmonės vartoja hormonus ir jiems yra specialios sveikatos priežiūros paslaugos”.

Tačiau kaltę reikėjo prisiimti anksčiau.