Kinija pripažino Talibano vyriausybę

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-14 00:59:00, skaitė 280, komentavo 2

Kinija pripažino Talibano vyriausybę

Kinija faktiškai pripažino Talibano vyriausybę Afganistane, oficialiai įteikdama skiriamuosius raštus Talibano vadovybei, atvykus naujajam Kinijos ambasadoriui į Afganistaną.

Formaliai Kinija Talibano nepripažįsta, bet tai tik diplomatinis formalumas. Oficialus įgaliojimų įteikimas reiškia Talibano vyriausybės pripažinimą vienintele teisėta Afganistano vyriausybe, nepaisant to, ar Talibanas įvykdė ar neįvykdė įvairius savo įsipareigojimus.

Kinija tebėra labai suinteresuota tiesti naujus geležinkelius ir greitkelius per Afganistaną, taip pat aktyviai plėtoti vietinių naudingųjų iškasenų, ypač ličio, gavybą. Todėl Kinija suinteresuota stabiliu Afganistanu, kuriam šiuo metu grąsina ne Talibanas, o JAV, JAV’ų banditų išlaikoma ir kontroliuojama ISIS ir senosios koloboracionistų vyriausybės likučiai, iš kurių JAV bando suburti ginkluotą opoziciją Talibanui.

Rusijai būtų pravartu dalyvauti įtraukiant Afganistaną į kontinentinį logistikos tinklą, išplėsti patekimą į vietinę vidaus rinką ir, esant galimybei, prieigą prie kalnakasybos Afganistane.

Iš Talibano, dabartiniame etape, Rusijai reikia, kad Talibanas žudytų ISIS (ką jie aktyviai ir daro) ir neleistų kelti galvos, mažinti narkotikų gamybą (kas tai pat yra daroma. Kiekiai dabar tikrai mažėja).

Sveikinu Talibano vyriausybę, kuri praktiškai viena, tik remdamasi savo jėgomis, sutriuškino koloborantų vyriausybę ir išvijos jankių banditus iš savo šventos žemės!

P.S.

Aš jau įsivaizduoju, koks kauksmas kils anglosaksų kontoliuojamoje ir finansuojamoje litukrijos taip vadinamoje „žiniasklaidoje“.