“Business Insider”: Putino planas dėl Ukrainos pradėjo pildytis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/busi... 2023-10-06 16:02:00, skaitė 432, komentavo 3

“Business Insider”: Putino planas dėl Ukrainos pradėjo pildytis

Tapo akivaizdu, kad Vakarai pavargo padėti Ukrainai, rašo “Busines Insider”. JAV atsisakė skirti Kijevui papildomų lėšų, o Europoje į valdžią ateina partijos, žadančios nutraukti Ukrainos finansavimą. Atrodo, kad Putino planas iškovoti pergalę Ukrainoje pildosi, pažymi autorius.

Tomas Porteris
Vladimiras Putinas jau seniai lažinosi, kad Vakarų parama Ukrainai pradės silpti.
Respublikonų partija nenori skirti lėšų Kijevui ir sukėlė chaosą Kongrese.
Nepaisant visko, visuomenės palaikymas Vakaruose išlieka stiprus.

Kai dešinysis Respublikonų partijos sparnas įvedė Kongresą į chaosą, atsisakydamas skirti daugiau lėšų Ukrainai, Kremlius šoko iš džiaugsmo.Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sumaištį pavadino pranašystės išsipildymu: Vakarų parama Ukrainai, anot jo, pradės blėsti.

Analitikai jau seniai padarė išvadą, kad tai yra esminis V. Putino plano planas: tęsti kovą tol, kol Vakarai pavargs padėti Ukrainai.

“Nuovargis dėl šio konflikto, nuovargis dėl visiškai absurdiško Kijevo režimo rėmimo augs įvairiose šalyse, tarp jų ir JAV. Šis nuovargis sukels politinį susiskaldymą ir prieštaravimų augimą”, – prognozuoja Peskovas.

JAV Kongrese kilo ginčas dėl naujo kelių milijardų dolerių vertės pagalbos Ukrainai paketo. Anksčiau skirtos lėšos suteikė pagrindinę paramą Kijevui kovojant su Rusija.

Atstovų rūmuose esanti respublikonų kraštutinių dešiniųjų frakcija ne tik tam priešinosi, bet netgi dėl to pašalino pirmininką Keviną McCarthy.

SN inf.