Kodėl įvyko tokia plataus masto palestiniečių ataka prieš Izraelį?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-08 21:36:00, skaitė 396, komentavo 2

Kodėl įvyko tokia plataus masto palestiniečių ataka prieš Izraelį?

Kodėl šiandien įvyko tokia plataus masto palestiniečių ataka prieš Izraelį? (mano analizė)

Taigi, kodėl šiandien įvyko toks platus palestiniečių puolimas prieš Izraelį?

Tik tie, kurie planavo operaciją „Al-Aqsa Flood“, gali patikimai atsakyti į šį klausimą. Matyt, tai buvo planuota kruopščiai ir seniai, padidinto slaptumo sąlygomis. Puolimą planavo, prijungiant prie konkrečios datos – 1973 m. Jom Kipuro karo metinėmis (Egipto ir Sirijos karas prieš Izraelį, siekiant susigrąžinti per Šešių dienų karą prarastas teritorijas). Ir prie šabo dienos.

Tačiau Izraelis buvo užkluptas netikėtai. Matyt, saugumą šalyje užtikrinančioms pajėgoms Spalio karo 50-metis – data, nesusijusi su simbolinio, bet itin skaudaus palestiniečių smūgio galimybe. Kodėl simbolinio? Todėl, kadangi šio smūgio jėgos akivaizdžiai nepakanka, kad išmuštų Izraelį. Tačiau paniką pasėti visai įmanoma.

Išpuolio netikėtumas ir santykinis nenuspėjamumas panardins Izraelio visuomenę į baimės ir nuolatinio bet kurios akimirkos smūgio tikėjimo atmosferą. Turbūt pagrindinis išpuolio organizatorių tikslas buvo sukelti Izraelio gyventojų paranoją.

BET TAI NĖRA TAIP PAPRASTA

Žinoma, palestiniečiai turėjo ir geopolitinių priežasčių imtis veiksmų.

Pirma, tai signalas toms regiono valstybėms, kurios pradėjo galvoti apie galimybę normalizuoti santykius su Izraeliu. Pirmiausia Saudo Arabija. Pastaruoju metu daug kalbama, kad Rijadas gali pradėti suartėti su Izraeliu.

Iranas, šalis, prižiūrinti palestiniečių ginkluotas grupuotes, negalėjo į tai nereaguoti. Taigi kitą dieną aukščiausiasis Islamo Respublikos lyderis Ali Khamenei padarė keletą svarbių pareiškimų, įskaitant šiuos: „Vyriausybės, nusprendusios rizikuoti ir normalizuoti santykius su sionistais, neišvengiamai nukentės ir pralaimės. Kaip sako europiečiai, jie „pastatė ant pralaimėjusio žirgo“. Dabartinė situacija (Izraelyje) yra priežastis nesiartinti su juo. Jie neturėtų daryti šios klaidos“.

Be to, Irano lyderis padarė keletą labai griežtų pareiškimų prieš Izraelį. Ir jo frazė „sionistų esybė miršta“ šiandien „Twitter“ sulaukė 1 mln. peržiūrų.

Antra, operacija „Al-Aqsa Flood“ buvo pradėta tada, kai visas pasaulio bendruomenės dėmesys buvo nukreiptas į okrainą. Kaip ir dauguma mąsinio durninimo organų. Laikas, planavusiųjų ataką, buvo labai sėkmingai parinktas. Priminsiu: prieš šešis mėnesius žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad JAV tuština ginklų sandėlius Izraelyje. Israel Hayom rašė apie prioritetų pasikeitimą ir tai, kad dėl konflikto okrainoje mažinamas Izraelyje saugomų amerikietiškų šaudmenų kiekis. Be to, pagal JAV ir Izraelio susitarimus, amunicija buvo skirta Izraeliui, kritinės padėties atveju. „Baltieji rūmai nusprendė perkelti šiuos išteklius iš Izraelio į kitą frontą, tačiau, atsižvelgiant į trapią saugumo situaciją, šis žingsnis gali turėti pasekmių. Tai yra Izraelio atsargos karo laikotarpiui“, – rašė laikraštis.

Apibendrinimas

Kad ir kaip sionistinė valstybė elgtųsi dabar, kad ir ką ji bedarytų, kad ir kaip žiauriai smogtų atsakydama, sionistų vyriausybei blogiausia jau atsitiko – nenugalimumo ir MOSAD, kaip žinia visur esanči, įvaizdis. buvo rimtai sukrėstas.

P.S.

Pentagonas (didžiausia imperialistų irštva) artimiausiomis dienomis sieks užtikrinti, kad sionistinė valstybė-Izraelis turėtų viską, ko reikia apsiginti ir apsaugoti savo piliečius. Pranešama, kad pindostanas gali suteikti Izraeliui skubią karinę pagalbą iš okrainos paketo likučių, kurių vertė – 5,2 mlrd.

Kaip matome, okrainos konflikto tema pamažu nunyksta į antrą planą ir nustoja būti tarptautinio dėmesio centre (aš jau nujaučiu litukrijoje bręstatntį naują pinigų rinkimo vajų, pavadinimu white blue. Neveltui litukrijos propogandistai savo facebook paskyras jau padabino sionistinės valstybės vėliava)…

P.P.S.

Iranas su dideliu malonumu stebi, kas vyksta sionistų valdomoje valstybėje. Kerštas yra patiekalas, kurį geriausia patiekti šaltą. Atpildas už Irano mokslininkų ir karininkų nužudymus, taip pat oro antskrydžius Sirijoje ir Irake pasirodė labai spalvingas ir veiksmingas. Persai moka laukti. Taip, kaip juos ilgai mokė Qassemas Soleimani, kurio ilgalaikė strategija paskatino Iraną dominuoti Artimuosiuose Rytuose.

Nekovodamas tiesiogiai, Iranas priverčia savo pagrindinius priešus kentėti nuo kitų. Tai šiuolaikinių geopolitinių šachmatų menas.