Izraelio ir Palestinos karas: padėtis 19.00 08.10.23

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-09 22:18:00, skaitė 320, komentavo 3

Izraelio ir Palestinos karas: padėtis 19.00 08.10.23

Nepaisant skambių pareiškimų, kad priešas bus sugrąžintas į savo teritoriją, žydai kol kas net negali stabilizuoti padėties.

Taip, „Hamas“ nebegali vykdyti didelio puolimo, tačiau jo kariai vis tiek toliau atakuoja iš pradžių vieną, o paskui kitą gyvenvietę, į rytus ir šiaurę nuo Gazos ruožo. O IDF (Izraelio ginkluotosios pajėgos) užnugaryje nuolat „išnyra“ priešo diversinės grupės. Be to, prastos kokybės teritorijos valymas reikalauja, kad žydų kariniai vienetai čia sugrįžtų vėl ir vėl. Ir visa tai labai ištempia Izraelio armiją išilgai fronto.

Tiesą sakant, palestiniečiai taiko ISIS taktiką (kurią iraniečiai labai gerai išstudijavo, kurios buvimas nepastebimai jaučiamas visame, kas vyksta) ir kol kas gana sėkmingai. Ir todėl palestiniečiai tebevaldo nemažą pietų Izraelio dalį ir kol kas neaišku, kada jie bus iš ten išvaryti. Ypač atsižvelgiant į akivaizdų Izraelio karinės vadovybės nesupratimą apie šiuolaikinių karinių konfliktų esmę ir tiesiog buką Izraelio karininkų nežinojimą, kaip šiandien pasirengti ir vykdyti kovines operacijas.

Todėl šiandien (ir tai pirmas kartas per visą arabų ir Izraelio karų laikotarpį) grynai kariniai IDF nuostoliai gerokai viršija priešo (!!!) karinius nuostolius. Tai buvo tikras šokas Izraelio visuomenei, kaip ir palestiniečių proveržis į jų teritoriją.

Tuo tarpu karas toli gražu nesibaigė, nes šį vakarą Vakarų Krante prasidėjo mūšiai, atveriantys dar vieną frontą.

P.S.

Ir tai kelia didelį nerimą Kijevo chuntai, kuri supranta, kad jų problemos vakaroidiniams banditams išnyksta į trečią planą.