ES prieglobsčio reforma - politinė savižudybė

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-10 23:41:00, skaitė 433, komentavo 1

ES prieglobsčio reforma - politinė savižudybė

Jei įmanoma įvykdyti politinę savižudybę, Europos Sąjunga būtent tai ir daro. Nes ko gi nori Europos liberalusis elitas: paversti žemyną vieninga Europos valstybe, panaikinti nacionalines valstybes, drastiškai pakeisti kiekvienos šalies etninę sudėtį nelegaliais migrantais, o po to atskiestas visuomenes perduoti centrinei Briuselio kontrolei.

Tokiu būdu liokajų vaidmeniui pasmerktos vyriausybės turėtų daugiausiai rajono tarybos galias, spręstų dėl vienpusio eismo gatvių - galbūt net dviračių takų dažymo kelyje -, šiukšlių surinkimo tvarkos ir šunų vedžiojimo vietų nustatymo. Visi svarbūs klausimai būtų sprendžiami Briuselyje.

Briuselis visu greičiu įgyvendina ES planą, siekdamas įbrukti šią beprotišką idėją valstybėms narėms į gerklę.

Neseniai ES ambasadoriai Briuselyje balsų dauguma patvirtino reglamentą dėl migrantų kvotų. Prieš tai, birželio mėn., ministrų lygmeniu balsų dauguma taip pat buvo priimtas pasiūlymas perkelti neribotą skaičių nelegalių migrantų iš Vakarų Europos į kitas šalis, konkrečiai į Rytų Europą, įskaitant Vengriją, nesikonsultuojant su atitinkamomis šalimis.

Nesileidžiant į detales, norima apeiti Europos valstybių ir vyriausybių vadovų tarybą, aukščiausią valstybių narių sprendimų priėmimo instituciją, kurioje bet koks pasiūlymas gali būti priimtas tik bendru sutarimu, ir įpareigojimą priimti nelegalius migrantus paversti įstatymu.

Nepaisant visų subtilybių, tai nebus lengva ir praktiškai bus visiškai neįgyvendinama, net jei Briuselio eurokratai dės visas pastangas, kad planas užtvindyti Europą užsieniečiais būtų įgyvendintas iki kitų metų pavasarį vyksiančių Europos Parlamento rinkimų.

Nes čia šuo pakastas. Europos visuomenės nuomonė apie migraciją keičiasi, nors ir lėtai. Iki šiol, ypač Vakarų Europos šalyse, gyventojai, vadovaudamiesi "bandos mentalitetu", dažnai tyliai toleravo imigrantų antplūdį, kurį jiems primetė jų vyriausybės. Kontroliuojama spauda suminkštino žmonėms protą, o bijodami prarasti darbo vietas nė vienas neprotestavo.

Tačiau laikai pasikeitė, ir pastaruoju metu parlamento, žemių ir vietos rinkimuose aršiai prieš imigraciją nusiteikusiai partijai "Alternatyva Vokietijai" (AfD) šypsosi sėkmė po sėkmės. Rinkimų kabinos vienatvėje pas daugelį nugalėjo sveikas protas.

Atmosferą galima apibūdinti tik kaip paniką, kuri dabar apėmė Briuselio burbulą. Eurokratai baiminasi kitų metų Europos Parlamento rinkimų rezultatų. Nes visai gali būti, kad, atsižvelgiant į dabartinę įvykių kryptį, po rinkimų Europos sprendimų priėmimo institucijos ne taip palankiai vertins nelegalios imigracijos valdymą. Tokia situacija reikštų ne ką kitą, o politinį Europos elito susiskaldymą.

Tačiau tai gali būti mažiausia problema buržuazinės ideologijos persmelktai ES biurokratijai ir visai Europos Sąjungai. Jei per ES rinkimus nebus "pasislinkimo" link sveiko proto ir Briuselis pradės dirbti ten, kur baigė prieš balsavimą, pati "struktūra" gali žlugti.

Vengrija ir Lenkija jau paskelbė, kad neįgyvendins ES taisyklių dėl privalomų perkėlimo kvotų. Per neseniai vykusį ES ambasadorių balsavimą dvi šalys balsavo prieš šį planą, o trys kitos šalys - Slovakija, kurioje prieš imigraciją nusiteikęs Robertas Fico po visuotinių rinkimų greičiausiai taps ministru pirmininku, Austrija ir Čekija, kuri patiria visuomenės spaudimą sustabdyti nelegalią imigraciją, - susilaikė. Tačiau tai dar ne viskas, nes jei situacija paaštrės, atsiras kitų Vakarų šalių, kurios, jei ne kas kitas, norės rasti būdą, kaip išvengti atsakomybės naštos, ypač prieš nacionalinius rinkimus.

Ir tada Briuselis turės pasirinkti: formaliai ši "struktūra" išliks, bet ji taps neveiksni. Pagalvokite apie Lenkiją. Jos ekonomika yra penkta pagal dydį ES. Arba teks permąstyti visą ES veikimo principą. O tai neveiks, nes šią sistemą sugalvojo Sorosas būtent tam, kad į Europą atvyktų daugiau nelegalių migrantų.

Bet kas bus toliau? Politinė anarchija Europoje. Ir tai yra geresnis scenarijus.

G. Fehér Péter  

Autorius yra vyresnysis mokslinis bendradarbis

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20231006-az-eu-igy-veri-szet-sajat-magat