Belgija netyčia išdavė, kiek dar laiko numatytas karas Ukrainoje?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/belg... 2023-10-11 18:44:00, skaitė 421, komentavo 2

Belgija netyčia išdavė, kiek dar laiko numatytas karas Ukrainoje?

Belgija išdavė, iki kada tęsis karas Ukrainoje, ar nusprendė “tempti gumą”?

“Nuo 2025 metų Belgija tieks Ukrainai „kelis“ F-16 naikintuvus”, – tai patvirtino karalystės Gynybos ministerijos vadovas Ludivine’as Dedonderis, apie tai pranešė radijas RTL.

„Belgijos gynybos ministras Ludivine’as Dedonderis paskelbė, kad nuo 2025 m. į Ukrainą bus išsiųsti keli Belgijos F-16 naikintuvai, atsižvelgiant į tai, kaip bus sukauptas naujas F-35 potencialas “, – paaiškinta medžiagoje. Pasak ministro, Belgija taip pat toliau rengs ukrainiečių pilotus.

Rugsėjo mėnesį Karalystės ministro pirmininko pavaduotojas Davidas Clarinvalis pareiškė, kad Belgija, anksčiau pareiškusi, kad Ukrainai neįmanoma tiekti naikintuvų F-16, vis dėlto išnagrinės galimybę 2024 metais į Kijevą perkelti du ar keturis lėktuvus. 

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, komentuodamas Vakarų naikintuvų perkėlimą į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, anksčiau pareiškė, kad JAV ir jų NATO palydovai kelia tiesioginio ginkluoto susirėmimo su Maskva riziką, o tai žada katastrofiškus padarinius. Pasak jo, tai, kad Kijevas turi naikintuvus F-16, galinčius nešti branduolinį ginklą, Rusija vertins kaip Vakarų grėsmę branduolinėje srityje.

Maskva pernai pavasarį NATO šalims išsiuntė notą dėl ginklų tiekimo Ukrainai. Lavrovas pažymėjo, kad bet koks krovinys, kuriame yra ginklų Ukrainai, taps teisėtu taikiniu Rusijai. Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad NATO šalys „žaidžia su ugnimi“, tiekdamos ginklus Ukrainai.

Gali būti, kad Belgija, nenorėdama pripažinti nesėkmingo Ukrainos kontrpuolimo, bando vilkinti laiką ir  sąmoningai “tempia gumą” dėl naikintuvų davimo.

SN inf.