Vakarai pamiršo pagrindinę taisyklę – su teroristais nesiderima

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/10/11/va... 2023-10-11 18:09:00, skaitė 433, komentavo 2

Vakarai pamiršo pagrindinę taisyklę – su teroristais nesiderima

Geopolitinė padėtis

Tęsiasi brutalus „Hamas“ ir Izraelio susidūrimas. Nuo išpuolio pradžios Izraelyje žuvo mažiausiai 1200 žmonių. Palestinos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Gazos ruože žuvo 900 žmonių, iš jų 260 vaikų ir 230 moterų, dar 4 500 sužeisti.

Pagalba Izraeliui nebus teikiama Ukrainos sąskaita, pareiškė JAV atstovė prie NATO Džulijana Smit (Julianne Smith). Vašingtonas pabrėžia, jog įsipareigojimai Izraelio saugumui nesutrukdys remti Ukrainos.

Kaip sakoma, bėda po vieną nevaikšto, tad netikėtas smurto protrūkis Izraelyje privertė JAV grįžti prie ilgalaikių prioritetų – paramos strateginiams partneriams.

Amerikos politikai suprato, jog kalbos apie paramos Kijevui sumažinimą ar visišką jos nutraukimą, galimai ir paskatino teroristinių organizacijų veikimą. Nusikaltėlių logika primityvi: jei Vašingtonas neranda jėgų ir lėšų padėti Ukrainai, neras Izraeliui, Taivanui ir kitiems.

Eilė karštųjų taškų, esančių teroristinių šalių taikinyje, tuo nesibaigia. Būtent todėl blogio ašies jėgos kelia savo kruvinas galvas.

Panašu, jog purkštavimai ir abejonės „kam remti Ukrainą“ baigėsi, ir JAV senatoriai skubos tvarka aptaria klausimą dėl 60-100 mlrd. dolerių metinio pagalbos paketo Ukrainai. Toks paketas, dideliam Kremliaus nusivylimui, galėtų būti priimtas jau iki lapkričio 17 d.

Taip pat svarstoma, koks turėtų būti bendras pagalbos Ukrainai ir Izraeliui paketas. Teigiama, jog suma turėtų būti arti 100 mlrd. dolerių.

Niekur nedingsi. Jei Vakarai nori jaustis saugūs, tai minimum, ką turi daryti – finansuoti partnerius visomis išgalėmis. Nes jei karų grandinė nusidrieks per pasaulį, procesai gali tapti nebevaldomi, lyderiaujančias ekonomikas ištikti gilios krizės, vidaus chaosas, o tada pinigai gali jau ir nebepadėti. JAV ir sąjungininkams kilusius gaisrus gali tekti malšinti ginklu ir jėga. O tai patys žinot, kuo gresia.

Pranešama, jog netikėtą šeštadienio išpuolį prieš Izraelį teroristinė grupuotė „Hamas“ planavo daugiau nei metus. Spalio 7-oji – pasirinkta neatsitiktinai.

Teroristai Izraelį per žydų šventę šabą atakavo sąmoningai, kad žmones užkluptų nepasiruošusius ir padarytų kuo daugiau žalos. Išpuolio Izraelyje metu, ISIS būdu žiauriai nužudytos moterys ir vaikai, praneša Izraelio gynybos pajėgos

Labai jau panašu į FSB ir GRU stilių: Naujųjų metų Grozno šturmas, Ukrainos puolimas, paskelbus, kad armija atitraukiama nuo sienų. Ne, „Hamas“ išpuoliui nebūtinai vadovavo Kremlius tiesiogiai. Pakanka stebėti, studijuoti, mokytis ir semtis patirties iš pasaulio terorizmo centro – Kremliaus.

„Hamas“ grasina, kad jei Gazos ruožo atakos bus vykdomos be išankstinio perspėjimo, bus pradėti žudyti įkaitai. Tuo tarpu Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu pareiškė, kad, jei bus pradėti žudyti įkaitai, Gaza bus nušluota nuo žemės paviršiaus, o ataka bus tokio stiprumo, kokios iki šiol niekas neregėjo.

Jaučiat skirtumą tarp to, kaip Izraelis kalba su teroristais ir kaip su Kremliumi terliojasi Vakarai? O juk Vakarų atsakymas Maskvai turėtų būti būtent toks: nekiškite nagų, kur nepriklauso, nes nušluosime jūsų raudoną tvartą iki pamatų.

O kad teroristai įsitikintų žodžių tikrumu, būtina jiems prevenciškai karts nuo karto iškaršti kailį.

Vakarai pamiršo pagrindinį santykių su karo nusikaltėliais principą: su jais nesiderama.

Reikšmingi postūmiai

Driskiai suintensyvino puolamąsias operacijas prie Avdejevkos. Rusai siekia apsupti miestą, mėgindami atitraukti ukrainiečių pajėgas iš kitų fronto ruožų. Padėtis labai įtempta ir sudėtinga.

Teroristinė Rusijos Federacija sudavė raketinį smūgį priešlėktuvine valdomąja raketa S-300 Velykio Burluko gyvenvietei, esančiai Charkovo srityje.

Okupantai atakavo pietinius Ukrainos regionus smogiamaisiais bepiločiais orlaiviais „Shahed-136/131“, kurių didžiąją dalį sunaikino Ukrainos priešlėktuvinė gynyba. Rusų atakų metu žuvo ir buvo sužeisti civiliai gyventojai, įskaitant vaikus.

Tuo tarpu Ukrainos pajėgos tęsia puolimą Melitopolio ašyje ir vykdo puolamąsias operacijas prie Bachmuto. Teritorijos valomos nuo okupantų, įsitvirtinant atkovotose pozicijose.

Vakar fronto linijoje iš viso įvyko 108 koviniai susirėmimai – beveik dvigubai daugiau nei įprastai. Veiksmai intensyviai artėjant prastoms oro sąlygoms – tamsai, drėgmei, šalčiui.

Trumpai

Ukrainos saugumo tarnybos turi „visus įkalčius“, rodančius, kad Maskva remia „Hamas“, teigia Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Rusija vienaip ar kitaip remia „Hamas“ operacijas. Mūsų žvalgybos tarnyboms tai akivaizdu. Turime visus įkalčius, kurie leidžia mums manyti, kad Rusija padeda vykdyti tam tikras teroristines operacijas“, – teigia Zelenskis.

„Hamas“ tęsia Izraelio apšaudymus. Aškelonas atakuotas šimtais raketų, atsakant į atakas Gazoje.

Teigiama, jog JAV prezidentas Džo Baidenas neragins B. Netanjahu elgtis santūriai. Šis sprendimas iš esmės priimtas dėl įkaitais laikomų JAV piliečių, atsižvelgiant į „Hamas“ atakų ir išpuolių brutalumą ir mastą.

Paprastai JAV istoriškai ragindavo visas puses nutraukti ugnį, kai regione prasidėdavo konfliktai. Šįkart Vašingtonas pasiuntė lėktuvnešį.

Vakar JT Generalinė Asamblėja neišrinko Rusijos organizacijos Žmogaus teisių tarybos nare. Nuolatinėmis JT Žmogaus teisių tarybos narėmis tapo Albanija, Bulgarija, Prancūzija ir Nyderlandai. Na taip. Arba JT turi priimti į organizaciją visus teroristus, arba nei vieno.

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas ir Vokietijos kancleris Olafas Šolcas aptarė naujas Ukrainos paramos perspektyvas. Vokietijos kancleris, praėjusią savaitę paskelbė apie planus suteikti Ukrainai dar vieną priešlėktuvinės gynybos sistemą „Patriot“.

Vokietijos gynybos ministerija praneša, kad artimiausiomis dienomis į Ukrainą atvyks 10 tankų „Leopard 1“.

Putino garsiakalbis Solovjovas sukritikavo Izraelį už Gazos ruožo bombardavimą. Esą tai žiaurūs metodai, kurių Rusija nenaudoja. Na taip, kurgi ne. Beje, Gazos ruožas – teritorija, šiek tiek didesnė nei trečdalis Charkovo, kurio kai kuriuos rajonus visiškai sunaikino Rusijos fašistų artilerija.

Nekalbant apie Mariupolį ir kitus iki pamatų sugriautus miestus bei gyvenvietes.