Ajatolos Chomeini oficiali pozicija dėl Izraelio ir Palestinos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-11 21:29:00, skaitė 384, komentavo 0

Ajatolos Chomeini oficiali pozicija dėl Izraelio ir Palestinos

Vyriausiasis Irano ginkluotųjų pajėgų vadas, Jo malonė, ajatola Khamenei, kalbėdamas per bendrą šalies ginkluotųjų pajėgų karininkų mokyklų baigimo ceremoniją, pabrėžė „sionistinio režimo nesėkmę:

„Šios destruktyvios (sionistams) audros priežastis yra jų žiaurumas, nusikalstamumas ir godumas.

Sionistinis Izraelio režimas nuolat veikia prieš palestiniečių tautą, bet negali nuslėpti savo siaubingo ir klastingo veido per atakas Gazoje ir palestiniečių žudynes melagingais teiginiais, nepaisant palestiniečių jaunimo drąsos ir protingo operacijos planavimo.

Jis pridūrė:

„Šios didžiulės nelaimės priežastis yra pačių sionistų veiksmai. Nes kai peržengi godumo ir žiaurumo ribą, tavęs laukia „audra“.

Aukščiausiasis revoliucijos lyderis drąsius ir nesavanaudiškus Palestinos modžahedų veiksmus, apibūdino kaip atsaką į okupantų nusikaltimus ir pridūrė:

„Visa kaltė tenka dabartinei uzurpatoriaus režimo valdžiai. Izraeliui, kuris nedvejodamas ėmėsi žiaurių veiksmų prieš engiamą palestiniečių tautą“.

Ajatola Khamenei, kalbėdamas apie okupacinio režimo žiaurumus, sakė:

„Nė viena musulmonų tauta šiuolaikinėje istorijoje nebuvo susidūrusi su sionistinio režimo priešiškumu, įžūlumu ir žiaurumu arba nepatyrė tokio spaudimo, apgulties ir nepriteklių kaip Palestinos žmonės. Be to, Amerika ir Didžioji Britanija niekada nepalaikė jokios žiaurios vyriausybės tiek, kiek palaikė netikrą (Izraelio) režimą.

Jis pavadino palestiniečių vyrų ir moterų, vaikų ir pagyvenusių žmonių žudymą, Al-Aksos mečetės išniekinimą, maldininkų mušimą ir palestiniečių civilių žudymą, kuriuos vykdė ginkluoti naujakuriai „tik kai kuriais sionistų režimo nusikaltimais“ ir pridūrė. :

„Kokį kitą pasirinkimą Palestinos žmonės su savo tūkstantmete istorija turėjo?“ visų šių žiaurumų ir nusikaltimų akivaizdoje, išskyrus pasipriešinimą?

Nurodydamas sionistinio režimo pastangas engti palestiniečius ir pasaulio imperializmo žiniasklaidos pastangas tai išbąlinti pasaulio visuomenės nuomonėje, aukščiausiasis Revoliucijos lyderis pasakė:

„Šio engėjo balinimas yra „100% neteisingas. Klaidingas“.