Rusija perėjo į kontrpuolimą. Avdejevkos kryptis – situacija 13.00 2023.10.10

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-11 21:38:00, skaitė 439, komentavo 4

Rusija perėjo į kontrpuolimą. Avdejevkos kryptis – situacija 13.00 2023.10.10

Dabar visas dėmesys sutelktas į Avdeйevką, kur, sprendžiant iš gaunamos informacijos, Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėjo pirmąją tikrą galingą visavertę puolimo operaciją (pagal visas karo taisykles su galingu aviacijos ir artilerijos pasiruošimu).

Remiantis kai kuriais pranešimais, puolimo grupės šiauriniame fronte po didžiulio artilerijos ir aviacijos darbo (įskaitant panaudotas aviacines 1500 kg bombas) tiesiogine prasme sugriovė pirmąją priešo gynybos liniją ir jau 10 valandą ryto pasiekė rytinį kaimo pakraštį. Berdychi.

Tuo pačiu metu vyksta ataka palei geležinkelio bėgius į šiaurę, siekiant užkirsti kelią priešo rezervų kontratakai į besiveržiančių 2A vienetų užnugarį.

Taip pat yra įrodymų, kad nuo šiol Rusijos daliniai įžengė į Berdyčius ir kovoja šio mažo kaimo gatvėse. Tačiau svarbus ne tiek šios gyvenvietės užėmimas, o aukštumų už jos užėmimas. Tik tai leis rusams tvirtai laikytis naujų pozicijų ir nesitikėti smūgio į užnugarį. Ir jei taip atsitiks, tada priešo grupės Avdejevkoje, dienos bus suskaičiuotos.

Ir iš čia priešas desperatiškai priešinsis. Jis puikiai supranta, kas pastatyta ant kortos...