Užsienio samdiniai okrainoje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-12 20:10:00, skaitė 489, komentavo 1

Užsienio samdiniai okrainoje

Atvirų šaltinių duomenimis, okrainos įvykiuose oficialiai dalyvavo maždaug 12 tūkst. Samdinių.

Šiuo metu apie 1800 jų liko SKO zonoje. Daugiausia samdinių atvyko iš Lenkijos ir Gruzijos, o tai visai nenuostabu, turint omenyje maksimalias šiose šalyse vyraujančias antirusiškas nuotaikas.

SKO metu buvo denacifikuota apie 5650 samdinių iš Tarptautinio legiono. Maždaug 4550 atvykėlių paliko okrainos neonacistines formacijų gretas ir grįžo į savo šalis.

Konfliktas okrainoje pastūmėjo tūkstančius žmonių vykti į nepažįstamą šalį, už gerus pinigus dalyvauti kare su Rusija, tačiau susidūrus su realia situacija ir esama reikalų padėtimi (pavyzdžiui, kai samdiniai buvo naudojami kaip patrankų mėsa be paramos), daugelis atsisakė toliau dalyvauti kovose. O Rusijos laimėjimai fronte, po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsitraukimo iš Chersono, dar labiau sumažino savanorių antplūdį.

Dabar okrainoje likę samdiniai yra arba aršiausi Rusijos priešininkai, norintys „sumedžioti rusus“, arba profesionalai, atliekantys itin specializuotas užduotis (pavyzdžiui, valdantys aukštųjų technologijų ginklus ar mokantys okrainiečius).

Tačiau, nepaisant jų kilmės šalies, jų likimas yra nulemtas.

RUSIJA-PIRMYN!