Palestina. 2023-10-12

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-13 00:25:00, skaitė 474, komentavo 1

Palestina. 2023-10-12

1. „Hamas“ teigia, kad Izraelis naikina viską Gazos ruože, tačiau didelės žalos organizacijai nepadarė.

2. Izraelio ligoninės nebeteiks jokios medicininės pagalbos Hamas kovotojams (belaisviams).

3. Humanitarinė pagalba iš įvairių šalių gabenama į Sinajaus pusiasalį, kur Egiptas planuoja suformuoti humanitarines kolonas Gazai.

4. Gazos morguose pritrūko vietos. Bendras žuvusiųjų skaičius jau viršijo 1400 žmonių, sužeistų per 6000. Situacija jau vystosi į humanitarinę katastrofą.

5. JT pasmerkė Izraelio veiksmus (iš tikrųjų vadino juos karo nusikaltimais), JAV ir ES iš tikrųjų palaikė Izraelio veiksmus (kitaip juk ketvirtąjame reiche ir būti negali), kuriais siekiama naikinti palestiniečius Gazoje.

6. „Hamas“ toliau apšaudo Izraelio miestus ir vakare paskelbė apie naujus smūgius.

7. JAV ir toliau grasina „Hezbollah“, kad neleistų jai stoti į „Hamas“ pusę. Iki šiol pasienyje vyksta pavieniai susirėmimai.

8. Daugiau nei 50 % izraeliečių palaiko Netanyahu atsistatydinimą, manydami, kad būtent jo vyriausybė leido Hamas taip sėkmingai surengti spalio 7 d.

9. Turkijos parlamento posėdis, skirtas aptarti padėtį Palestinoje, vyko už uždarų durų. Jo nuorašas iš karto buvo įslaptintas 10 metų.

10. Pasak amerikiečių žurnalisto Seymouro Hersho, Leningrado blokados stiliaus blokada svarstoma kaip alternatyva sausumos operacijai Gazos ruože.

LAISVĘ PALESTINAI!

SIONISTINIUS NUSIKALTĖLIUS Į TRIBUNOLĄ!