Nesiųskite jų į Vakarus

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: https://www.sarmatas.lt/10/nes... 2023-10-17 13:55:00, skaitė 423, komentavo 2

Nesiųskite jų į Vakarus

Izraelio vykdomas Gazos bombardavimas | kadras iš Izraelio IDF vaizdo įrašo

Šiuo metu panašu, kad Izraelis planuoja priverstinai perkelti Gazos gyventojus. Mažiau politiškai korektiškais laikais tai būtų vadinama gyventojų perkėlimu. Taip iškart po Pirmojo pasaulinio karo buvo užtikrintas stabilumas Graikijos ir Turkijos pasienyje.

Tačiau „jautresnėje” epochoje toks perkėlimas vadinamas „etniniu valymu”, o dabar jis įvardijamas kaip genocido forma, „American Thinker” portale rašo Mike’as Konradas.

Iš tikrųjų šis terminas paprastai vartojamas tik kaip patogus būdas užsipulti oponentą, esą kita pusė vykdo genocidą, o mūsų pusė yra simoniškai švari.

Iš proizraelietiško, prožydiško tinklaraščio, kurį rašo Vicas Rosenthalis, pasivadinęs Abu Yehuda:

„Jums [Egiptui] patariama pasiruošti priimti pabėgėlių srautą prie Egipto sienos, kur turėsite juos aprūpinti maistu ir pastoge, taip pat transportu į bet kurią šalį, kuri juos priims. Jie negrįš į Gazą.”

Aš nesu čia tam, kad kritikuočiau poną Rosenthalį, o tik noriu paklausti: kodėl Izraelis nori išmesti maždaug 2 milijonus Gazos gyventojų į Egiptą, kuris jų nenori? Taika su Egiptu visada buvo trapi, bet ji išsilaikė. Kodėl dabar reikia sugriauti šią taiką? Egiptas yra pasirengęs siųsti pagalbą Gazai, bet ne absorbuoti jos gyventojus.

Jei Izraelis stums šį klausimą, tai gali sukelti Egipto karingumą, nes Egiptas nenori su jais užstrigti.

Buvęs Egipto užsienio reikalų ministras Mohamedas al-Orabi, kuris dabar yra su vyriausybe susijusios Egipto užsienio santykių tarybos pirmininkas, „The Washington Post” sakė, kad kalbos apie palestiniečių perkėlimą į Sinajų yra „nepriimtinos”.

Dažnai neįvardijama, kad nė viena tauta nenori absorbuoti palestiniečių. Kitos tautos nenori, kad Izraelis joms užkrautų palestiniečių problemą. Arabų valstybės mieliau palieka Izraelį su didele demografine beprotiškai smurtaujančių ir priešiškai nusiteikusių palestiniečių grupe, tikėdamosi, kad vieną dieną ši problema išsispręs.

Taip ir yra.

Pastaruoju metu arabų skaičius į vakarus nuo Jordano upės ėmė artėti prie žydų skaičiaus, o tai sionistų požiūriu reiškia katastrofą. Kai kurie stebėtojai pastebėjo, kad žydų moterys gimdo daugiau vaikų, tačiau arabai gimdo jaunesni, todėl jų populiacija vis tiek didėja greičiau.

Žydų tautybės žmonės sudaro mažiau nei 47% visų į vakarus nuo Jordano upės gyvenančių žmonių, antradienį perspėjo Izraelio demografas, teigdamas, kad dauguma Izraelio gyventojų nesuvokia demokratinio pavojaus, į kurį šalis grimzta, galimai tapdama valdančiąja mažuma šiame regione.

Nors šie skaičiai ginčytini, jie nėra tokie jau tolimi. Gazos ruože gyvena labai jauni gyventojai, kurių amžiaus vidurkis yra 18 metų, o Izraelyje – 29 metai. Vidutinis santuokų amžius Gazoje taip pat jaunesnis. Ypač moterys Gazoje tuokiasi beveik ketveriais metais anksčiau.

Jei „Hamas” grupuotė būtų palaukusi dar dešimt metų, demografinis gradientas Izraeliui būtų dar didesnis, tada palestiniečiai būtų galėję reikalauti vienos valstybės sprendimo, o pasaulis būtų galėjęs paremti šią idėją kaip demokratinę būtinybę.

Taigi, vienaip ar kitaip grėsė krizė. Izraelis niekaip negalėjo gyventi su Gaza, net jei ji būtų buvusi taikesnė.

Autorius Vicas Rosenthalis paaiškina, kodėl dėl tokios padėties kaltina pasaulį:

„Jūs mokėjote už jų [Gazos gyventojų] maistą ir sveikatos priežiūrą, tuo pat metu pritardami minčiai, kad milijonai žmonių turi „grįžti” į vietą, iš kurios prieš 75 metus pabėgo keli šimtai tūkstančių. Jūs mokėjote už jų „švietimą” ir leidote, kad jis taptų indoktrinacija į iredentizmą.”

Suprantu ir užjaučiu pono Rozentalio įniršį, tačiau negaliu nepastebėti, kad sionizmas savo prigimtimi yra labiausiai iredentistinis nacionalizmas iš visų. Jam reikėjo pasirinkti geresnę metaforą. Ir jei pasaulis subsidijavo islamo iredentizmą, tai Vakarų dalis subsidijavo ir sionistinį iredentizmą.

M. K. Mošė Feiglinas 2014 m. ragino imtis panašių veiksmų:

Izraelio pareigūnas [M. K. Feiglinas] paragino kurti koncentracijos stovyklas Gazos ruože ir „užkariauti visą Gazos ruožą bei sunaikinti visas kovojančias pajėgas ir jų rėmėjus”. …

Dalis jo plano apima Gazos ruože gyvenančių žmonių gabenimą per visą pasaulį.

Siekdamas paskatinti judėjimą, jis sako, kad tiems, kurie savo noru sutiks emigruoti, bus suteiktas „dosnus ekonominės paramos paketas”.

Galbūt MK Feiglinas buvo įžvalgus, bet abejoju, kad šiandien palestiniečiai gautų dosnius perkėlimo paketus.

Tad ką daryti?

Pirmiausia reikia pastebėti, kad po praėjusios savaitės siaubingų žudynių „Hamas” prarado didelę dalį pasaulio simpatijų, išskyrus islamo gyventojus ir pamišusius kairiuosius.

Antras dalykas, kurį reikia pastebėti, yra tai, kad Trumpas nutraukė visą pagalbą palestiniečiams, o  J. Bidenas ją atnaujino. Tai niekada nebūtų įvykę valdant Trumpui. Visa pagalba palestiniečiams turėtų būti nedelsiant nutraukta.

Keista, tačiau trumpuoju laikotarpiu tai vėl užkrautų problemą Izraeliui. Nesuteikus užsienio pagalbos palestiniečiams Judėjoje ir Samarijoje, išlaidos būtų perkeltos ant Izraelio pečių. Kitas klausimas, ar Izraelis padengs sąskaitą. Vis dėlto visa pagalba turėtų būti nutraukta.

Trečia, Vakarai neturi priimti šių Gazos gyventojų. Europą jau užplūdo musulmonų migrantai dėl kišimosi į Sirijos reikalus. Ne daugiau. Jei ir reikia priimti migrantus, tegul tai būna asimiliuojami krikščionys europiečiai ukrainiečiai.

Ketvirta: Gazos gyventojai, jei jie bus išstumti, turi būti išstumti į islamo pasaulį, ir tai turi būti aiškiai pasakyta. Jei arabų pasaulis nesutiks jų absorbuoti, visa diplomatinė ir ekonominė pagalba jiems turi būti nutraukta. Nesakau, kad tai 100% teisinga, tačiau alternatyvos yra daug blogesnės.

Penkta: protestuodami arabai ir Rusija nutrauks naftos tiekimą. JAV turi leisti vykdyti daugiau naftos gręžinių. Atleiskite žaliuosius iš pareigų. Bidenas turi apie tai žinoti. Valdant D. Trumpui JAV buvo naftos eksportuotoja. Išsilaisvinkite iš arabų ir Rusijos priklausomybės.

Šešta: jei Izraelis nusiųs juos į Sinajų, tikėkitės, kad Egiptas vėl pradės kariauti. Tai Izraelio, o ne mūsų sprendimas, bet aš siūlyčiau išmesti Gazos gyventojus į Libiją, Siriją, Iraką ir Alžyrą. Tegul laivynai juos surenka. Ispanija tai padarė 1609 m., kai buvo išvaryti maurai.

Tai problemos neišspręs. Arabai Judėjoje ir Samarijoje vis dar yra problema.

Galiausiai, akivaizdu, kad Izraelis bus patenkintas tik turėdamas didelę žydų daugumą savo valstybėje… iš esmės tai būtų etninė valstybė. Ir tai yra teisinga terminologija, nes IHRA antisemitizmo apibrėžtyje žydai apibrėžiami kaip etninė grupė. Jie turi bendrus protėvius Abraomą, Izaoką ir Jokūbą.

Man tai nekelia jokių problemų, kol liberalūs žydai – ir net Izraelis pastebi, kad diasporos žydai yra per daug liberalūs – Vakaruose nustos šaukti „rasizmas”, kai kalbama apie baltuosius krikščionis Vakaruose.

Pasakykite Izraeliui, kad mes remsime žydų valstybę, jei jie rems daugiau Vakarų valstybių, ir spauskite diasporos žydus nustoti būti tokiais budeliais.

sarmatas.lt: Izraelis, kurio naujoji istorija dar nesiekia net 100 metų, turi galingus užtarėjus Amerikoje, tame tarpe ir pakankamai intelektualiuose amerikiečių sluoksniuose. Tai dar kartą įrodo, kad intelektas nelygus žmoniškumui, jei nėra paremtas D-vo įsakymais. Tai tik interesų-sąnaudų analizės įrankis. Kur kitų žmonių likimas ir teisė gyventi savo tėvynėje vertinami tik per naudos sau prizmę. Tačiau normalūs žmonės turėtų atsiminti, kad Amerikos istorija panaši į Izraelio – ten irgi buvo išnaikinti vietiniai gyventojai, kad nesudarytų daugumos atvykėlių atžvilgiu. Istorija kartojasi. Atmintis – išlieka.