"Biontech" nuslėpė, kad marmaluose yra DNR fragmentai, galintys sukelti vėžį

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-10 15:30:00, skaitė 593, komentavo 2

ES vaistų agentūra patvirtina: "Biontech" nuslėpė, kad jų vakcinoje yra DNR fragmentai. Apie tai rašoma portale Apollo-news.

Akivaizdu, kad "Biontech" nuslėpė svarbią informaciją leidimo išdavimo proceso metu. Tai rodo naujas Amerikos žiniasklaidos atliktas tyrimas. Jis susijęs su vakcinoje aptiktais DNR likučiais, kurių ten neturėjo būti ir kuriuos "Biontech" patvirtino tik tada, kai Europos vaistų agentūra aktyviai apie juos teiravosi.

Europos vaistų agentūra (EMA) patvirtino, kad "Biontech", prašydama leidimo savo vakcinai nuo koronaviruso, nenurodė, kad vakcinoje yra DNR seka "SV40". Apie tai pranešė Amerikos laikraštis "Epoch Times". Pranešime teigiama, kad "Biontech" šią seką laikė "nefunkcionalia DNR dalimi", t. y. dalimi, kuri nesukelia jokių biologinių procesų organizme. Vėliau bendrovė tai paaiškino, kai to paprašė EMA.

Vaistų institucijos teigimu, SV40 seka yra įprasta DNR molekulių (vadinamųjų plazmidžių), naudojamų biologiškai aktyvių medžiagų gamybai, sudedamoji dalis. Tačiau jos buvimas nekenksmingas, nes, pasak institucijos, gamybos proceso metu DNR segmentai suskaidomi ir pašalinami. Tačiau įvairūs mikrobiologai turi pagrįstų abejonių dėl šio priskyrimo kategorijai - apie tai plačiau vėliau.

Tai, kad "Biontech" vakcinos sudėtyje yra DNR likučių, įskaitant SV40 seką, pastaraisiais mėnesiais įrodė įvairūs pasaulio mikrobiologai (pranešė "Apollo News"). Dar spalio mėnesį Kanados sveikatos priežiūros institucijos taip pat patvirtino "Epoch Times", kad "Biontech" vakcinoje yra SV40 sekos. Pasak šios institucijos, gamintojai, teikdami paraišką leidimui gauti, turi nurodyti kiekvieną biologiškai funkcionuojančią DNR seką vakcinoje. Tačiau "Pfizer" ("Biontech" amerikiečių bendradarbiavimo partneris) to nepadarė.

Beždžionių viruso DNR

SV40 seka yra Simian viruso 40, patogeninio sukėlėjo, kuris pirmą kartą buvo aptiktas beždžionėse ir todėl dar vadinamas Simian virusu 40, DNR segmentas. XX a. septintajame dešimtmetyje šis virusas sukėlė skandalą, nes buvo nustatytas kaip anksčiau neaptiktas poliomielito ir adenoviruso vakcinų užkratas. Vien JAV užkrėsta vakcina buvo paskiepyta daugiau kaip 98 mln. amerikiečių. Tai sukėlė didelį susirūpinimą, nes buvo įrodyta, kad virusas yra kancerogeniškas ir sukelia auglius, pavyzdžiui, įšvirkštas naujagimiams žiurkėnams. Tačiau vėliau atlikus skiepytų gyvūnų tyrimus nenustatyta, kad dėl užkrėstos vakcinos būtų padidėjusi vėžio rizika. 

Dėl "Biontech" vakcinos įvairūs Amerikos mokslininkai taip pat įspėjo, kad SV40 seka gali būti kancerogeninė. Amerikiečių mikrobiologas ir farmacijos profesorius daktaras Phillipas Buckhaultsas, kuris vienas pirmųjų aptiko DNR likučius koronos vakcinose (apie tai pranešė "Apollo News"), laikraščiui "Epoch Times" sakė, kad SV40 seka, kaip ir visos DNR molekulės, patenkančios į ląstelės branduolį, kelia "nedidelę riziką" sukelti vėžį. Buckhaultsas toliau sakė, kad kalbant apie "Biontech" vakciną, reikia suprasti, jog joje yra tik nedidelė viruso DNR dalis - bet ne ta sukėlėjo dalis, kuri, kaip įrodyta, sukelia vėžį. Todėl DNR dalies rizika susirgti vėžiu yra daug mažesnė nei nuo viso viruso.

Mokslininkai teigia, kad DNR fragmentai gali būti kancerogeniški

Kitur V. Buckhaultsas, kuris specializuojasi genetinių vėžio priežasčių srityje, aiškino, kad trumpų DNR sekų, esančių koronos vakcinoje, vėžio rizika kyla dėl to, kad genetinė informacija, esanti mRNA vakcinose, gali tiesiogiai patekti į ląstelę ir ląstelės branduolį, nes yra uždaryta vadinamosiose nanodalelėse. Taip siekiama, kad vakcina į ląstelės sritį, kurioje vyksta šiam procesui itin svarbi baltymų gamyba, atneštų mRNR, dėl kurios galiausiai susidaro norimas spyglio baltymas. Tačiau, pasak Buckhaultso, šis procesas taip pat gali leisti mažiems DNR segmentams netyčia patekti į ląstelę ir taip potencialiai integruotis į skiepijamo asmens DNR. 

Jei ląstelė dalijasi, DNR perduodama kartu su integruota svetima DNR. Priklausomai nuo DNR vietos, į kurią integruojasi svetima DNR, šis genetinės informacijos pokytis gali turėti mirtinų pasekmių. Pavyzdžiui, jis gali aktyvuoti vėžį sukeliančius genus arba blokuoti genus, kurių funkcija - užkirsti kelią vėžio formavimuisi. Pasak Buckhaultso, taip atsitiktų tik retai, tačiau tai tikrai įmanoma.

Abejonės dėl EMA saugos deklaracijos

Pasak Buckhaultso, tas pats pasakytina ir apie vakcinoje esančią SV40 seką. Tačiau, pasak mokslininko, dar neįrodyta, kad ši teorinė vėžio rizika sukelia vėžį ir praktiškai. Vis dėlto galima abejoti, ar DNR seka iš tiesų yra tokia nekenksminga, kaip teigia EMA.

Šiai nuomonei pritaria ir Kanados mikrobiologijos profesorius daktaras Patrickas Provostas. Jis "Epoch Times" paaiškino, kad, priešingai nei teigia EMA, susmulkinus DNR likučius, jie netampa nekenksmingi. Pavyzdžiui, daktaro Buckhault tyrimai parodė, kad koronaviruso vakcinos DNR fragmentų ilgis siekė iki 100 bazių porų (DNR sudedamųjų dalių). Aptariama SV40 seka savo ruožtu yra tik 72 bazių porų ilgio, todėl vakcinose galėjo būti visa ir atitinkamai funkcionuoti.

Užtenka vieno neteisingo šio DNR segmento integravimo netinkamoje vietoje vienoje ląstelėje, kad būtų sukeltas kancerogeninis procesas ir galbūt žmogaus mirtis, aiškina mokslininkas. Nesvarbu, ar rizika yra tik potenciali, ar reali, nerimą kelia tai, kad "Biontech" apie DNR dalelių buvimą savo vakcinose praneša tik paprašius, nors bendrovė privalėjo tai padaryti nuo pat pradžių.

https://apollo-news.net/eu-arzneimittelbehoerde-bestaetigt-biontech-unterschlug-hinweis-auf-dna-stuecke-im-impfstoff/