Europa prarado nepriklausomybę, sako Vengrijos premjeras Orbanas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-25 19:18:00, skaitė 596, komentavo 1

Europa prarado nepriklausomybę, sako Vengrijos premjeras Orbanas

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas trečiadienį Ciuriche per Šveicarijos savaitraščio "Weltwoche" 90-mečio minėjimą pareiškė, kad Europa nebesugeba pati apibrėžti savo interesų, jau nekalbant apie tai, kaip juos įgyvendinti.

Susirinkusiesiems jis sakė, kad Europa "prarado gebėjimą apsispręsti", ir pridūrė, kad žemynas nebeatpažįsta, kokie yra jo tikslai ir kokias priemones turi pasirinkti jiems pasiekti."

"Tai, ką šiandien matome Europoje, yra skausminga", - sakė Vengrijos vadovas, kuris tvirtino, kad Europos lyderiai turi galimybę formuoti žemyno likimą, tačiau to nedaro ir leidžia jėgoms iš išorės stiprinti Europą ir diktuoti jos vietą pasaulyje.

"Dėl to Europa nebevaldo savęs, ES ekonominis svoris nuolat mažėja, o ES akivaizdžiai nesugeba susidoroti su plėtra."

Premjeras taip pat pažymėjo, kad po dviejų pasaulinių karų Vakarų Europos pusė nekopijavo anglosaksų modelio, bet laikėsi krikščioniškojo-demokratinio modelio, kuris "sukūrė specifinę europietišką kokybę" ir išsaugojo krikščioniškąją tradiciją ekonomikoje.

 "Tuometiniai lyderiai galėjo atstovauti Europos interesams", - sakė jis.

"Priešingai, dabar Europoje dominuoja liberaliosios ir progresyviosios jėgos", - teigė V. Orbanas, pabrėždamas, kad po 1990 m. progresyviosios ir liberaliosios jėgos perėmė valdžią ir bandė eksportuoti savo principus į nevakarietiškąją pasaulio dalį.

Premjeras teigė, kad kai Europos politikas kalba apie europines vertybes, paprastai tai daroma atsižvelgiant į kurios nors didelės ES valstybės narės interesus.

"Šiandien Europoje trūksta politikų, visur yra biurokratų", - apgailestavo V. Orbanas.

Atsakydamas į klausimą apie migraciją, V. Orbanas sakė, kad pastatydama pasienio tvorą Vengrija sukūrė stiprią gynybą, kuri saugo ne tik Vengriją, bet ir Šengeno erdvę bei Vokietiją.

Vengrijos lyderis pridūrė, kad nėra geras sprendimas toliau priimti didelius migrantų srautus, todėl Europa turėtų sutelkti dėmesį į pagalbos siuntimą ten, kur jos reikia.

https://rmx.news/crime/europe-has-lost-its-independence-says-hungary-pm-orban/