Pasimelskim Aukso veršiui, jo vienos trojos uncijos kaina viršijo 1300 JAV dolerių!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://ldiena.lt... 2016-05-03 11:57:30, skaitė 4181, komentavo 0

Pasimelskim Aukso veršiui, jo vienos trojos uncijos kaina viršijo 1300 JAV dolerių!

Auksas brangsta. Trojos uncijos (31 gramas) kaina pirmą kartą nuo 2015 metų sausio perlipo 1300 JAV dolerių ribą, apie tai šiandien rašo Frankfurter Allgemeine Zeitunng (FAZ). Žmonija jau daug tūkstančių metų meldžiasi Aukso veršiui, ir toliau melsis. Kam žmonijai žali popoierėliai - JAV doleriai, kurie nuo 1974 metų niekuo nepadengti, kam euro, kurį Europos Centrinis Bankas (ECB) gegužės 4 dieną ruošiasi kastruoti, atimdamas iš žmonių 500 euro nominalo banknotus, siekiant juos suvaryti į negrynųjų pinigų konclagerį?

Kam žmonėms komerciniai bankai, kurie yra įstatymais įteisinti pinigų padirbinėtojai, su savo ubagiškais 10% privalomais rezervais, jų neigiamos palūkanos ir pan. Žmonės kvaili, bet ne tiek, kiek bankų „kalafjorai mačiuliai“, kurių kvalifikacija mažesnė negu šimpanzių, kas yra eksperimentiškai įrodyta.

Popieriniai pinigai nustojo atlikinėti prekės vertės mato funkciją, o juo labiau eletroniniai pinigai, kurių yra spaudant kompiuterio klavišus primultiplikuota trilijonų trilijonai. Aukso veršis – kas kita.

FAZ finansų ekspertas, toks vokiškas „kalafjorinis mačiulis“ aukso brangimą aiškina tuo kad, neva, JAV  Federalinė Rezervų Sistema   (privati Rotšildų (55% akcijų) ir Co (45%) kontora A.L.) balandžio mėnesį į rinką „išmetė“ 105500 uncijų aukso monetų, tris su puse karto daugiau negu praėjusiais metais, o šios monetos yra labai populiarios.“

Neieškokim „rinkos dėsnių“ aukso kainoje. Aukso kainą nustatinėja tie, kas jo daugiausiais turi, tie, kas valdo pasaulį. Iki pernai metų aukso kainą nustatydavo organizacija „London Gold Fixing“. Susirinkdavo 6 ponai kas savaitę ir nustatydavo aukso kainą, tokią kokia jiems reikalinga. Pernai liovėsi tai daryti. Kam kažkokia organizacija, kažkokie fixingai, jei aukso kainą nustato vienas bankininkų klanas?

Nelemta mums to Aukso Veršio pačiupinėti, ką jau padarysi, nors gabalėlį kokį prie širdies prisiglausti, nors trumpam, nes, kai į negrynųjų pinigų konclagerį mus suvarys, atims ne tik kalafjorų nevertus eurus, bet ir tą saulės ir laisvės trupinėlį – auksą.