Lietuva ant kilimėlio išsikvietė Rusijos ambasados Vilniuje atstovą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2024-01-08 19:11:00, skaitė 813, komentavo 1

Lietuva ant kilimėlio išsikvietė Rusijos ambasados Vilniuje atstovą

Į Užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos ambasados Vilniuje atstovas, kuriam buvo išreikštas griežtas protestas dėl pastarosiomis dienomis Rusijos surengtų vienų didžiausių raketų ir dronų atakų prieš Ukrainą nuo pat Rusijos plataus masto karo prieš Ukrainą pradžios.

Per kelias pastarąsias dienas Rusija paleido į Ukrainą iš viso daugiau nei 500 raketų ir Shahed tipo dronų-kamikadzių, taikydamasi visų pirma į Ukrainos civilinę ir kritinę infrastruktūrą. Dauguma šių raketų buvo numuštos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Visgi nemaža dalis raketų ir dronų pasiekė savo teroristinius tikslus, pražudydami daugybę ukrainiečių civilių, sugriaudami ne vieną gyvenamąjį pastatą, pataikydami į gimdymo namus, ligonines, maldos namus, mokyklas, parduotuves, komercinius sandėlius.

Lietuva griežtai smerkia Rusijos karą prieš Ukrainą, įskaitant ir šiuos brutalios agresijos veiksmus, ir reikalauja Rusiją nedelsiant visa tai nutraukti. Rusijos politinė ir karinė vadovybė, atsakinga už agresijos prieš Ukrainą nusikaltimą, privalo neišvengiamai sulaukti teisinės atsakomybės. Atsakomybės neišvengs ir tie, kurie vykdo raketų bei dronų atakas prieš Ukrainos miestus ir jų gyventojus, civilinę ir kritinę infrastruktūrą, kas pagal tarptautinę teisę laikoma karo nusikaltimais. Rusija taip pat privalės atlyginti Ukrainai ir jos žmonėms už visus sugriovimus ir netektis šio neteisėto jos karo metu.

Lietuva taip pat ragina tarptautinę bendruomenę stiprinti karinę paramą Ukrainai, padedant jai tinkamai apsiginti nuo Rusijos karinės agresijos, o Rusijos ir jos atstovų atžvilgiu vykdyti dar principingesnę politiką, paremtą visapusiška tarptautine jų izoliacija ir griežtomis tarptautinėmis sankcijomis.

URM inf.