Vokietija parengė galimo Rusijos ir NATO karo scenarijų

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/101581/vokieti... 2024-01-15 19:24:00, skaitė 937, komentavo 4

Vokietija parengė galimo Rusijos ir NATO karo scenarijų

Bild: Vokietijos gynybos ministerija parengė karo su Rusija, po Ukrainos kariuomenės pralaimėjimo, planą

Vokietijos gynybos ministerija parengė galimo NATO ir Rusijos karo, kuris galėtų prasidėti 2025 m. vasarą, scenarijų, praneša „Bild” leidinys, remdamasis dokumentu. Ministerija tikisi, kad situacija paaštrės jau šių metų vasario mėn.

Anot laikraščio, karinis departamentas parengė treniruočių scenarijų, kuriame „žingsnis po žingsnio, mėnuo po mėnesio” aprašoma, kaip elgsis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kaip NATO planuoja gintis hipotetinės agresijos atveju.

Scenarijus, pavadintas „Aljanso gynyba 2025”, prasideda 2024 m. vasarį, kai Rusija vykdo naują mobilizaciją ir įveda 200 000 karių. Tada Rusijos pajėgos surengia pavasario puolimą Ukrainoje ir iki birželio išstumia Ukrainos kariuomenę.

Liepos mėnesį prasideda kibernetinės atakos ir kitos hibridinio karo prieš Vakarus formos. Prasideda susirėmimai Baltijos šalyse, kuriais Rusija pasinaudoja kaip pretekstu pradėti didelio masto pratybas savo teritorijoje ir Baltarusijoje.

Spalį Rusija perkelia karius ir vidutinio nuotolio raketas į Kaliningradą. Nuo 2024 m. gruodžio vyksta „pasienio konfliktas” tarp Baltarusijos ir Kaliningrado srities Suvalkų koridoriaus rajone.

Tada, pasinaudodama laikinu bejėgiškumu po JAV prezidento rinkimų, Rusija, remiama Baltarusijos, „NATO teritorijoje pakartoja 2014 m. invaziją”.

Pagal aprašytą scenarijų karas tarp Rusijos ir NATO gali prasidėti 2025 m. vasarą.

2025 m. gegužę Aljanso vadovybė priima sprendimą dėl atgrasymo priemonių. „Dieną „X”, remiantis slaptu Bundesvero dokumentu, NATO vyriausiasis vadas įsakys į rytinį flangą perkelti 300 tūkst. karių, įskaitant 30 tūkst. bundesvero karių”, – rašoma medžiagoje.

Scenarijus baigiasi praėjus 30 dienų po „dienos X”. Kuo tiksliai baigsis šis konfliktas, Vokietijos kariškiai nenurodo.

Gruodžio pabaigoje apie karo su Rusija grėsmę pareiškė Nyderlandų kariuomenės vadas Martinas Veinenas. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėjo apie Ukrainos kariuomenės planus tęsti puolimą 2024 metais.

Pagrindiniu kariuomenės tikslu jis pavadino Krymo izoliavimą.