Lentvario marginalas Valdas Bartkevičius reklamuoja Meladzės ir Galkino koncertus

Autorius: Valdas Bartkevičius Šaltinis: https://www.facebook.com/val.b... 2024-01-18 14:43:00, skaitė 852, komentavo 3

Lentvario marginalas Valdas Bartkevičius reklamuoja Meladzės ir Galkino koncertus

Greitai bus 10 metų kai okupuotas Krymas, “ichtamnietu” rusų okupantai užpuolė Donbasą, taip pradedami savo invaziją su kodiniu pavadinimu “ruskaja viesna”- rusų pavasaris.

Svarbiausias jų argumentas buvo rusų kalbos gynimas, bet nepaisant to, Ukrainoje iki vasario 24 tos invazijos veikė rusiškos mokyklos. Ne tik mokyklos, vyko rosijanų koncertai kurie nesusitepė kelionėmis į Krymą, buvo rodomi filmai, netgi paskutinioji prezidento kampanija buvo įgarsinta ja. Viešumoje toji kalba skambėjo plačiai ir niekas jos nevengė- Krymo ir Donbaso vakcina nesuveikė deramai, o Ukrainos valdžia pasimovė ant trapios taikos su okupantais kabliuko, vis tebevykstant mūšiams rytuose. Auka visada kalta ir nepaisant visiškos tolerancijos rusų kalbai, tai vis tiek tapo motyvu pulti vėl, prisidengus melo šydu. Koncertai baigėsi per vieną dieną. Mokyklos perėjo į mokymąsi ukrainiečių kalba. Radijo stočių transliacijose dingo visos dainos rusų kalba, netgi tos kurias atliko ar atlieka ukrainiečiai.

Paminklai okupantų killtūros atstovams krenta iki šiol, jų buvo tiek, kad fiziškai to neįmanoma greitai padaryti. Antroji vakcinacija jau nebeleidžia virusui plisti.

Bombos ir raketos žudydamos žmones, griaudamos namus prablaivė daugumą to nesupratusių.

Bet Lietuvoje tie virusai plinta iki šiol, pernai buvo vos keli jo židiniai, bet šiemet jokios remisijos jau nebematyti, o žmonės abejingai stebi naujos okupacijos žiedelius, kiti gi perka bilietus, taip parodydami Maskvos carui, kad viskas dar neprarąsta ir mes vis dar silpni. Ir reikia gelbėti tų bilietų pirkėjus - jie naujieji mūsų Tautos gauleiteriai, jų vis dar daug ir dėl jų tikrai verta kovoti.

Sausio 13 tos tragedija neišmokė mūsų suprasti, kad kreipimasis į žudikus jųjų kalba tai klaida, kuri neatgrąso, bet atvirkščiai atgaivina jų gyvuliškus instinktus, kurių pagrindas viso labo svetimo kraujo troškimas. Kalbėjimas priešo kalba geras tik tardant ir dirbant žvalgybinį darbą, bet ne apeliacija į supratingumą. Jie kitokie. Buvo. Yra. Bus.