Slovakija panaikino draudimą bendradarbiauti su Rusija ir Baltarusija kultūros srityje

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/101855/slovaki... 2024-01-21 23:46:00, skaitė 1117, komentavo 1

Slovakija panaikino draudimą bendradarbiauti su Rusija ir Baltarusija kultūros srityje

Kaip pranešė vietos leidinys „Pravda”, naujoji Slovakijos kultūros ministrė Martina Šimkovičova atšaukė įsakymą, kuriuo buvo įvestas toks apribojimas.

Dokumentas galiojo nuo 2022 m. kovo mėn.

„Pasaulyje vyksta dešimtys karinių konfliktų, ir, mūsų nuomone, menininkai ir kultūra neturėtų prisiimti to išlaidų”, – pareiškė ministrė.

Praėjus savaitei po karo Ukrainoje pradžios, 2022 m. kovą, Kultūros ministerija, vadovaujama buvusios ministrės Natalijos Milanovos (OĽaNO), išleido direktyvą, kuria uždraudė bet kokį bendravimą ar bendradarbiavimą su Rusija ir Baltarusija.

Tačiau dabar „Pravda” gavo neseniai priimtą naujosios kultūros ministrės Martinos Šimkovičovos sprendimą.

Sausio 12 d. datuotas dokumentas pavadintas „Ministro sprendimas dėl įsakymo dėl priemonių, susijusių su situacija Ukrainoje, išdavimo panaikinimo”.

„Įsigaliojus šiam sprendimui, panaikinu vidaus valdymo direktyvą”, – pareiškė ministrė M. Šimkovičova, o jos sprendimas įsigaliojo 2024 m. sausio 15 d.

Šimkovičovos direktyva susijusi su Milanovos sprendimu, priimtu 2022 m. kovo 2 d.

„Visoms Kultūros ministerijai pavaldžioms organizacijoms, jų darbuotojams, taip pat ministerijos struktūriniams padaliniams ir darbuotojams nurodoma iki atskiro pranešimo sustabdyti bet kokį akademinį, kultūrinį ar kitą panašų oficialų bendradarbiavimą su Rusijos Federacija ar Baltarusijos Respublika”, – rašoma Milanovos dokumente.