Banderovcai, padedami britaškės, numušė lėktuvą, gabenusį ukrainiečių belaisvius

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-01-24 22:15:00, skaitė 1521, komentavo 31

Banderovcai, padedami britaškės, numušė lėktuvą, gabenusį ukrainiečių belaisvius

Oficialus Rusijos gynybos ministerijos pranešimas.

Rusijos Federacijos karinio transporto lėktuvas Il-76 sudužo apie 11 val. Maskvos laiku Belgorodo srityje.

Nukritusiame Il-76 laive buvo 65 į nelaisvę paimti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, kurie buvo gabenamii mainams į Belgorodo sritį, 6 lėktuvo įgulos nariai ir 3 juos lydintys asmenys.

Kiek anksčiau Ukraina paskelbė, kad lėktuvą numušė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

P.S.

Iki šiol yra dvi IL-76 katastrofos netoli Belgorodo versijos – arba numušimas, arba techninis gedimas. Atsižvelgiant į tai, kad vakar netoli Sudžos buvo sunaikintos dvi IRIS-T oro gynybos sistemos, kurias okrainos junginiai nutempė iki sienos, versija apie techninį gedimą neatrodo įtikinama. Okrainos ginkluotosios pajėgos nuo metų pradžios pradėjo prisotinti pasienio zonas priešlėktuvinių raketų sistemomis.

Orlaivyje buvo 65 Ukrainos karo belaisviai, kurie šiandien rengėsi apsikeisti per planuojamus mainus su Ukrainos puse. Mainai užsitęsė gana ilgai ir buvo sabotuojami okrainos pusės. Iš viso buvo planuojama apsikeisti 192 žmonėmis.

Okrainos pusė ne kartą mainus sabotavo ir bandė prastumti kitus žmones.

Dabar Vyriausioji žvalgybos direktoratas ir SBU tikriausiai pasinaudos istorija apie numuštą Il-76, kad apkaltintų Rusijos pusę tyčiniu provokavimu ir mainų proceso trikdymu.

Pranešama, kad ore buvo dar vienas lėktuvas su 80 ukrainiečių karo belaisvių, kurie taip pat buvo vežami mainams. Po pranešimo apie Il-76 numušimą antrasis lėktuvas buvo apgręžtas…