Šimonytė: esame ir likime su Ukraina kiekviename jos žingsnyje į pergalę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonytee... 2024-02-28 03:04:00, skaitė 858, komentavo 5

Šimonytė: esame ir likime su Ukraina kiekviename jos žingsnyje į pergalę

Minint dešimtąsias Rusijos karo ir antrąsias plataus masto karinės invazijos Ukrainoje metines, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė ragina išlikti su Ukraina kiekviename žingsnyje į pergalę bei ir toliau prisidėti, kad diena, kai kartu ją švęsime, išauštų kuo greičiau.

Premjerė pabrėžė, kad Ukraina nenuleidžia širdžių ir nenuleis ginklų – jau dešimt metų jos žmonės kaunasi ne tik už savo šalį ir savo laisvę, bet ir už mus visus.

Pasak moters, „ukrainiečių ryžto ir kovos dėka Rusijos raketos neskrodžia mūsų dangaus ir negriauna mūsų namų ir gyvenimų“.

„Mes nepavargsime, remiame ir remsime Ukrainą viskuo, kuo galėsime. Aš didžiuojuosi ir dėkoju, kad man pasisekė gimti ir gyventi šalyje, kurios žmonės dėl Ukrainos daro tiek daug. Daugiau negu gali, galbūt netgi daugiau, nei manė, kad gali. Kiekvieną dieną nepaliaudami raginame ir raginsime savo sąjungininkus, visą pasaulį, kuris save laiko civilizuotu, daryti tą patį“, - teigė I. Šimonytė.

Prieš dvejus metus Rusija vylėsi, kad demokratinis pasaulis, pritrūkęs valios ir vienybės, paaukos Ukrainą. Premjerė nurodė, kad „šį ryžto ir moralės egzaminą išlaikėme“.

„Labai svarbu, kad visame pasaulyje jis sutiktų vienybės jėgą. Vienybės remti ir palaikyti Ukrainą. Tad išlikime vieningi. Esame ir likime su Ukraina kiekviename jos žingsnyje į pergalę. Ukraina ne tik turi nugalėti – ji gali nugalėti. Ir aš tikrai žinau – ji nugalės. Слава Україні!“, - skandavo I. Šimonytė.