Dabar jau ir Nigeris reikalauja iš ES 1,1 milijardo eurų pabėgėliams

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/dabar-jau-i... 2016-05-20 10:31:25, skaitė 2364, komentavo 0

Dabar jau ir Nigeris reikalauja iš ES 1,1 milijardo eurų pabėgėliams

Po to, kai ES pažadėjo Turkijai už pabėgėlių srauto sustabdymą sumokėti 6 milijardus eurų, į eilę gauti pinigus už „pabėgėlius“ susirinko Afrikos valstybės. Nigerio apetitas mažesnis negu Turkijos – tiktai 1,1 milijardai eurų, bet pinigų už „pabėgėlius“ norinčiųjų eilė labai didelė. „Pabėgėliai“ – puikus verslas. Už gautus iš ES pinigus korumpuotos Afrikos valstybių valdžios apmoka kontrabandininkams savo gausių giminių ir draugų nelegalią kelionę į išsvajotąją Europą. Toks šis „pabėgėlių“ perpetummobile.

Europos politinis „elitas“ nemato toliau savo pilvo ir nuosavos kišenės. Šioks toks sąmonės prašviesėjimas pas juos įvyksta tiktai tuomet, kai jie pasitraukia nuo valdžios lovio. Būdamas Prancūzijos prezidentu Nikola Sarkozy ėmė kyšius iš Muamaro Kadafio, o vėliau vienas iš pirmųjų puolė draskyti Libiją, kuri dabar ne tik „neįvykusi“ valstybė, bet ir atidarytas nekontroliuojamas šliuzas, per kurį iš Afrikos į Europą veržiasi nelegalūs migrantai.

Austrijoje prezidento rinkimuose „kraštutiniai dešinieji“ surinko 35 procentus rinkėjų balsų, tuo tarpu tradicinės partijos – vos 11 procentų. Sarkozy ta proga pasakė „Tai, kas įvyko Austrijoje, gali įvykti ir Prancūzijoje. Pastarųjų 25 metų bėgyje žmogus negali aptarinėti migraciją į Prancūziją, kad jo neapšauktų rasistu. Negalima kalbėti apie islamą, neapšauktam islamofobu.“ Tai štai tokia iki pat šaknų supuvusi ES, kurioje nėra jokios demokratijos, jokios žodžio laisvės, o vien tarptautinio bankininkų ologarchato diktatas ir interesai. Štai tokia ES ėmė kurti iliuziją, kad bando spręsti dirbtinai sukurtą imigracijos problemą. Cirkas buvo pabėgėlių readmisijos sutartis su Turkija. Toliau – gražiau.

Milijardai Afrikai „pabėgėlių pokeryje“

Kenijos vyriausybė paskelbė apie dviejų pabėgėlių stovyklų uždarymą „saugumo sumetimais“. Jose gyveno 600000 pabėgėlių. Neva vyriausybė bijo somaliečių teroristinės organizacijos Al-Šabaab išpuolių šiose stovyklose. Kenija tapo uostu gretimų valstybių pabėgėliams. Daugiau nei 180000 žmonių gyvena stovykloje Kakuma Kenijos šiaurės Vakaruose ir 340000 žmonių gyvena didžiausioje stovykloje Dadaab šalies Rytuose.

Po ES susitarimo mokėti Turkijai už pabėgėlius ir kitos pabėgėlių tranzito šalys sumastė iš to daryti verslą. Turkijos „pabėgėlių pokerį“ dabar ima žaisti Kenija. Net pabėgėlių tranzito valstybė Nigeris dabar reikalauja iš ES 1,1 milijardo eurų už tai, kad jis, neva, gavęs šiuos pinigus nepraleis pro savo teritoriją migrantų, kurie toliau per Libiją vyksta į ES.

Afrikos valstybių norai užsidirbti iš „pabėgėlių pokerio“ artimiausiu metu gali tapti didele ES problema. „Pabėgėliai“ – puikus verslas. Už gautus iš ES pinigus korumpuotos Afrikos valstybių valdžios apmoka kontrabandininkams savo gausių giminių ir draugų nelegalią kelionę į išsvajotąją Europą. Toks šis „pabėgėlių“ perpetummobile.

Algimantas Lebionka

Šauksmas